Wat is een Voicelog?

Wat is een Voicelog?

Ja, een ondernemer mag een gesprek opnemen. Zo’n opname van het gesprek wordt ook wel “voicelog” genoemd. In Nederland zijn er speciale regels voor het opnemen van gesprekken. Deze regels hebben te maken met uw privacy.

Hoe gesprek opnemen tijdens bellen?

Een opname starten vanuit een gesprek

 1. Open de app Telefoon .
 2. Bel iemand of wacht tot je wordt gebeld.
 3. Tik op het scherm van het actieve gesprek op Opnemen. om je gesprek op te nemen.
 4. Tik op Opname stoppen. om de opname te stoppen.

Kun je je eigen telefoongesprek opnemen?

Telefoongesprek opnemen op een Android-telefoon Heb je een Android-telefoon? Dan kun je niet altíjd een telefoongesprek opnemen. Alleen als jouw toestel nog een oudere versie heeft, zoals Android 8.0 Oreo, kun je met een app telefoongesprekken opnemen. De beste app hiervoor is Call Recorder.

Is het verboden om gesprekken op te nemen?

Het antwoordt is eigenlijk heel simpel: Ja, het is toegestaan om een gesprek op te nemen zonder toestemming van de andere partij. Voorwaarde is wel dat je deelnemer bent aan het gesprek. Op grond van artikel 139a lid 1 van het Wetboek van Strafrecht. Meer is het stiekem opnemen van een gesprek namelijk alleen strafbaar.

Is een telefonisch contract geldig?

Voor de vorm van een overeenkomst geldt geen vereiste. Een overeenkomst gesloten per telefoon is dus gewoon geldig. Indien een consument een (koop)overeenkomst sluit per telefoon gelden hiervoor echter wel andere regels, dan wanneer een onderneming deze overeenkomst sluit.

Kunnen telefoongesprekken opgevraagd worden?

Je telefoongesprekken worden alleen maar opgenomen als je afgeluisterd wordt. Je wordt afgeluisterd als er een verdenking tegen je is en de rechter daar toestemming voor heeft gegeven. Wat wel wordt bewaard is je belgedrag, dat wil zeggen met welke nummers je belt en door welke nummers je gebeld wordt.

Hoe werkt spraakrecorder?

Voicerecorder is een app voor het vastleggen van lezingen, gesprekken en andere geluiden (voorheen Geluidsrecorder). Druk op de grote knop Opnemen (1) en voeg markeringen (3) toe voor de belangrijkste momenten wanneer je iets opneemt of afspeelt (2).

Hoe gesprek opnemen met iPhone?

Telefoongesprek opnemen met apps. Er zit in iOS geen standaard optie om telefoongesprekken op te nemen, maar er zijn wel apps waarmee je het kan doen. De enige workaround is het gebruik van een externe microfoon, waarbij je een opname maakt van het geluid dat uit de speaker komt.

Wat is een goede Call Recorder?

8 Beste Call Recorder-apps voor Android in 2020

 • Telefonisch via Google.
 • Oproeprecorder – Cube ACR.
 • Oproeprecorder – ACR.
 • automatische oproeprecorder.
 • automatische oproeprecorder.
 • Alle Call Recorder Lite 2020.
 • BlackBox-oproeprecorder.
 • automatische oproeprecorder.

Is gesprekken doorsturen strafbaar?

Bewijs bewaren Daaruit volgt natuurlijk meteen dat je die gesprekslogs (of screenshots dus) niet zomaar met derden mag delen, want dat gaat het doel te buiten. Doe je dat toch, dan kom je ook in het strafrecht terecht want het in strijd met de wet delen van gespreksopnames is strafbaar (art. 139e Strafrecht).

Waarom een gesprek opnemen?

Minstens zo belangrijk: het opnemen van je eigen gesprekken valt vrij evident onder de informatievrijheid, het recht feiten en inlichtingen te mogen verzamelen (artikel 10 EVRM, artikel 11 Handvest).