Wat is een verticale scholengemeenschap?

Wat is een verticale scholengemeenschap?

Volgens de WVO bevat een verticale scholengemeenschap een mbo-instelling en één of meerdere scholen voor voortgezet onderwijs. Een verticale scholengemeenschap is dus niet louter een instelling of een school, maar omvat beide binnen een organisatorische eenheid.

Hoeveel dagen mag je problematisch afwezig zijn?

Ongewettigde afwezigheid Is uw kind zonder geldige reden afwezig? Dan zal de school dit registreren als een problematische afwezigheid. Vanaf 5 halve dagen problematische afwezigheid schakelt de school het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) in voor begeleiding.

Wat gebeurt er als je veel B-codes hebt?

Zodra een leerling met een schooltoeslag twee schooljaren op rij 30 of meer B-codes heeft op één schooljaar, leidt dat tot een terugvordering van de schooltoeslag. Het kan er ook toe leiden dat een aanvraag voor een schooltoeslag geweigerd wordt. Het CLB wijst op de sanctie tijdens de leerlingenbegeleiding.

Wat als je niet naar school kan?

Als uw kind zonder geldige reden niet naar school gaat of regelmatig te laat komt, gaat de school met uw kind en met u in gesprek. Bij aanhoudend verzuim is school verplicht dit te melden bij het Regionaal Bureau Leerplicht. U en uw kind krijgen vervolgens een oproep van een consulent leerplicht voor een gesprek.

Hoeveel B-codes mag je hebben?

Daarnaast is er aandacht voor de gewijzigde regelgeving: vanaf 5 B-codes is er sinds dit schooljaar een verplichte melding aan het CLB (vroeger vanaf 10 B-codes) + vanaf 15 B-codes wordt de afwezigheid als problematisch beschouwd (vroeger 30).

Wat staat er in de Wet op het voortgezet onderwijs?

De Wet op het voortgezet onderwijs (WVO), vanwege de hoeveelheid onderwerpen ook wel de Mammoetwet genoemd, is een Nederlandse wet van 14 februari 1963, ingegaan op 1 augustus 1968, gericht op de regelgeving van het voortgezet onderwijs: het onderwijs dat wordt gegeven na het basisonderwijs en na het speciaal onderwijs …

Waar moet een middelbare school aan voldoen?

Wat moet er in de Schoolgids van Middelbare Scholen?

  • per soort onderwijs, de doelen van het onderwijs en de resultaten van het afgelopen jaar;
  • hoe de extra leerling ondersteuning eruit ziet;
  • de vakanties en vrije dagen, wat als onderwijstijd wordt aangemerkt en hoe er met lesuitval wordt omgegaan;

Wat is speciaal praktijk?

Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Zo krijgen leerlingen veel begeleiding in kleine klassen. Een praktijkschool bereidt leerlingen voor op praktisch en eenvoudig werk. Of om verder te leren op het mbo.

Wat is het niveau van een praktijkschool?

Praktijkonderwijs is voortgezet onderwijs. Praktijkonderwijs bereidt leerlingen zo goed mogelijk voor op de maatschappij. Alle leerlingen volgen een eigen ontwikkelplan. Leren, werken, redzaamheid, burgerschap en vrije tijd zijn daarbij belangrijke aspecten.

Welke wetten zijn er in het onderwijs?

Gelijke behandeling en bescherming persoonsgegevens zijn belangrijke principes waar ouders en leerlingen rechten aan ontlenen.

  • Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
  • Algemene wet bestuursrecht (AWB)
  • Wet openbaarheid van bestuur (WOB)
  • Wet op de jeugdzorg (Wjz)

Wat staat er in de wetten van het onderwijs in Nederland?

194 te luiden: “Het openbaar onderwijs is onderwerp van voortdurende zorg der regering. De inrichting van het openbaar onderwijs wordt, met eerbiediging van ieders godsdienstige begrippen, door de wet geregeld. Er wordt overal in het Rijk van overheidswege voldoende openbaar lager onderwijs gegeven.”

Wat houd een praktijkschool in?

Een praktijkschool bereidt leerlingen voor op praktisch en eenvoudig werk of om verder te leren op het mbo. Daarvoor volgen leerlingen theorievakken en praktijkvakken. Daarnaast werken zij aan hun houding, karakter en sociale vaardigheden (art. 10f lid 3 WVO).

Wat is het verschil tussen vmbo en praktijkonderwijs?

Praktijkonderwijs is er voor leerlingen voor wie een vmbo-diploma niet direct mogelijk is. Leerlingen worden in het praktijkonderwijs voorbereid op werk of doorleren op het mbo. Het praktijkonderwijs duurt gemiddeld vijf jaar. De opleiding stopt als een leerling achttien jaar wordt, maar kan worden verlengd.