Inhoudsopgave
Wat is een telecommunicatiebedrijf?
Naast telefonie valt ook de televisie, de radio en het internet onder het begrip telecom. Voor deze communicatiemiddelen gebruikt men ook datakabels om gegevens (data) te transporteren.
Hoe werkt telecommunicatie?
Telecommunicatie (samenstelling uit het Griekse τηλε ofwel tèle = ver en het Latijnse communicare = mededelen) is het overbrengen van informatie van de ene plek naar een andere zonder dat iets of iemand zich fysiek daarnaartoe verplaatst.
Wat staat er in de Telecommunicatiewet?
De Telecommunicatiewet regelt diverse zaken. Aanbieders van communicatienetwerken en – diensten moeten voldoen aan een zorgplicht om passende technische en organisatorische maatregelen te nemen ten behoeve van de veiligheid en de beveiliging van de door hen aangeboden netwerken en diensten.
Wat is de telecommarkt?
De telecomsector omvat niet alleen aanbieders van mobiele telefonie, vaste telefonie en internet. Ook telecombedrijven die vitale voorzieningen aanbieden, zoals internetknooppunten, datacentra, hosting- en certificeringsdiensten, vallen binnen het wettelijke kader van de telecommarkt.
Hoe heet de toezichthouder van de telecombedrijven?
Toezicht op Telecommunicatiewet Agentschap Telecom controleert of de Telecommunicatiewet goed uitgevoerd wordt. Het Agentschap richt zich vooral op een goed gebruik van frequenties, bijvoorbeeld voor mobiele telefonie.
Hoe communiceerde oermensen?
Wetenschappers zijn er vrijwel zeker van dat die menselijke eigenschap zich veel later ontwikkelde. Hoogstwaarschijnlijk is wel dat de oermens communiceerde met stemgeluiden, net zoals andere primaten, alleen dan óók met de hoge tonen die een uiteindelijke ontwikkeling van taal mogelijk hebben gemaakt.
Hoe communiceren ze in de oorlog?
Het ging toen nog steeds om draadloze telegrafie: het zenden en ontvangen van radiosignalen in de vorm van Morsetekens, via een seinsleutel. De techniek van het overbrengen van geluiden via radiogolven (radiofonie), zat voor de oorlog nog in zijn kinderschoenen.