Wat is een Tandvleesbehandeling?

Wat is een Tandvleesbehandeling?

Een tandvleesbehandeling heeft als doel om problemen met uw tandvlees, zoals ontstoken tandvlees te verhelpen of te voorkomen. Het tandvlees beschermt en bekleedt het kaakbot en de wortels van tanden en kiezen. Gezond tandvlees heeft een roze kleur en ligt strak om de kiezen en tanden.

Is een behandeling van de mondhygieniste pijnlijk?

IS DE BEHANDELING PIJNLIJK? Het meten van de pockets en het reinigen van de tanden en kiezen kan gevoelig zijn. U kunt daarom kiezen voor een verdoving. Onze zorgverleners nemen uitgebreid de tijd om de behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Wat is een uitgebreide Tandvleesbehandeling?

De behandeling bestaat uit het verwijderen hiervan. Er zijn pockets van 4 tot 5 mm diep, zonder teruggetrokken tandvlees met lichte aantasting van het kaakbot. Er wordt een tandvleesmeting uitgevoerd en het ontstoken tandvlees wordt behandeld door de mondhygiëniste.

Wat is een DPSI?

DPSI is een afkorting voor Dutch Periodontal Screening Index. Deze score geeft globaal de parodontale situatie in uw mond aan. Het gebit wordt verdeeld in zes gebieden (boven en onder: kiezen links, tanden en kiezen rechts). Elk gebied kan een cijfer krijgen variërend van 0-4.

Wat is een tandarts Gnatholoog?

Een tandarts-gnatholoog richt zich op de diagnose en behandeling van pijn en problemen met kauwen.

Is een tandarts een specialist?

Binnen de mondzorg werken er assistenten, mondhygiënisten, tandtechniekers, tandprothetici en uiteraard tandartsen. Tandartsen kunnen zich differentiëren en specialiseren. Zo zijn er de specialisten (bijvoorbeeld de kaakchirurg) maar daarnaast kennen we ook nog differentiaties.

Wat zijn Pseudopockets?

Is dit nu een pocket? Ja, dat is natuurlijk wel een pocket maar dan zonder botafbraak. Dit wordt een pseudopocket genoemd. Je moet hierbij waken dat deze pocket niet als teken van parodontale afbraak en aanhechtingsverlies wordt gezien en dus niet in het paro-traject terecht komt.

Wat kan een gnatholoog doen?

Een gnathologische behandeling kan bestaan uit:

  • Het afleren van verkeerde mondgewoonten.
  • Oefeningen voor de kaakspieren of het kaakgewricht uitvoeren.
  • Advies over de juiste manier van eten en kauwen.
  • Advies over het vermijden van overbelasting van uw kaakgewricht.
  • Stabiliseren van uw beet door een opbeetplaat.