Wat is een standaard teckel?

Wat is een standaard teckel?

Het gemiddelde gewicht van de Standaard Teckel is zo’n negen kilo, van de Dwergteckel vijf tot zeven kilo en voor de Kaninchen Teckel tot drie en een halve kilo. De volledige rasstandaard van de Teckel of Dashond kunt u vinden bij de rasvereniging.

Hoeveel mag een standaard teckel wegen?

Standaardteckel: borstomvang boven de 35 cm, gewicht tot maximaal 9 kilo. Dwergteckel: borstomvang van 30 t/m 35 cm, gewicht variërend tussen 6 en 7 kilo. Kaninchenteckel: borstomvang tot 30 cm, gewicht variërend tussen 4 en 5 kilo.

Welke soorten Teckels zijn er?

Tahitian DogTeckel / Rassen

Hoeveel soorten Teckels zijn er?

De Teckel wordt ook wel de dashond genoemd, omdat het ras oorspronkelijk werd gefokt om te jagen op dassen. De drie soorten Teckels, kortharig, ruwharig en langharig, stammen uit verschillende tijden.

Wat is het verschil tussen een Teckel en een Dwergteckel?

Teckel in het kort Het verschil zit uitsluitend in de borstomvang van de hond, die gemeten wordt op de leeftijd van vijftien maanden. Bij de Kaninchenteckel mag die omvang niet meer dan 30 centimeter bedragen, bij de Dwergteckel niet meer dan 35 centimeter.

Hoe zwaar wordt een Teckel?

kaninchen teckel: borstomvang tot 30 cm en een gewicht van ongeveer drie tot vier kg. dwergteckel: borstomvang van 30 tot 35 cm en een gewicht van ongeveer vier tot zes kg. standaard teckel: borstomvang groter dan 35 cm en mag bij voorkeur niet zwaarder zijn dan negen kg.

Hoe lang kan een Teckel wandelen?

Een volwassen hond (vanaf +/- 1 jaar) Ook dit is natuurlijk afhankelijk van het ras van jouw hond. Voor een kleinere hond is een half uur tot een uur waarschijnlijk genoeg, maar een grote hond met veel energie heeft waarschijnlijk meer baat bij een wandeling van anderhalf uur.

Hoe zwaar is een Teckel pup?

Het volwassen gewicht van een hond is de richtlijn voor het bepalen van het gewicht van de pup in de groeiperiode. In onderstaande rassentabel kun je zien wat het volwassen gewicht moet zijn van je hond….

RAS REU TEEF
Teckel (kaninchen) 3,5 3
Teckel (standaard) 8 7
Tervuerense Herder 28 23
Tibetaanse Terrier 13 12

Wat als je een teckel niet plukt?

Deze oude haren worden met de hand uitgeplukt. Deze ‘oude’ haren staan los in de huid, en worden door de nieuwe haren in het haarzakje los geduwd. Plukken doet dus geen pijn, zoals soms wordt gedacht. Als je een plukvacht niet regelmatig plukt, kan de hond last krijgen van jeuk en in het ergste geval huidontstekingen.

Hoe moet een ruwharige teckel geplukt worden?

Ruwharige teckels worden doorgaans tweemaal jaarlijks tijdens hun natuurlijke ruiperiode (meestal de maanden maart/april en september/oktober) met de hand ofwel met een Engels stripmesje (géén snijdend mes) geplukt.