Inhoudsopgave
Wat is een sanctie betekenis?
Sanctie, het grondwoord van sanctioneren, heeft in de standaardtaal twee betekenissen: – ‘bekrachtiging, erkenning of goedkeuring’; – ‘waarborgmiddel om de naleving van een voorschrift af te dwingen’ en, bij uitbreiding: ‘straf’.
Wat betekent strafeis?
Een straf is een sanctie waarbij men een ‘gestrafte’ opzettelijk een onaangename ervaring laat ondergaan. Een straf wordt opgelegd door een persoon of instantie die daar… maatregel of behandeling ter vergelding van een misdaad of overtreding.
Wat zijn voorbeelden van sancties?
Voorbeelden van sancties zijn wapenembargo’s, reis- en visumrestricties, verbod op de import of export van alle of specifieke goederen en beperkingen aan het betalingsverkeer (bijvoorbeeld een verbod op het verstrekken van kredieten). Financiële instellingen moeten zich houden aan de wettelijke sancties.
Wat is het doel van een sanctie?
Het doel van straffen is onder andere vergelding. Verdere doelen zijn: voorkomen dat de dader nog eens in de fout gaat, afschrikken en beschermen van de samenleving.
Wat is het synoniem van sanctie?
afstraffing, astreinte, bestraffing, bezoeking, boete, crime, douw, dwangsom, godsgericht, kastijding, kwelling, loon, ongemak, ontbering, penaliteit, penitentie, plaag, ramp, repressie, sanctie, strafbaarstelling, straffe, strafwerk, tuchtmaatregel, vergelding, vonnis.
Wat zijn sancties voor een land?
Sancties zijn internationale maatregelen tegen een land, organisatie of persoon. Een overheidsorganisatie kan sancties opleggen. Het is een reactie op politieke gebeurtenissen en maakt de handel tussen betrokken partijen moeilijk of zelfs onmogelijk.
Wat betekent straf in Belgie?
straf, bn., bw.: sterk, krachtig; zeer, heel, erg. Ook Vlaams.
Wat is sanctioneren?
Sanctioneren komt voor in verschillende betekenissen. In de standaardtaal in België wordt sanctioneren gebruikt in de betekenis ‘straffen, bestraffen’. Standaardtaal in het hele taalgebied zijn dan straffen, bestraffen, een sanctie opleggen en een sanctie treffen.
Wat zijn de Strafdoelen?
Er zijn vier strafdoelen, te weten: 1) vergelding, 2) generale preventie, 3) onschadelijkmaking en 4) speciale preventie. De strafdoelen zijn als volgt gedefinieerd: Vergelding: de sanctie of maatregel dient tijdig, zeker en volledig ten uitvoer te worden gelegd.