Wat is een polikliniek assistent?

Wat is een polikliniek assistent?

Als polikliniek assistent ontvang je patiënten tijdens spreekuren en verricht je administratieve en secretariële taken op de polikliniek. Denk aan werkzaamheden met betrekking tot het elektronisch patiënten dossier (EPD), het verzorgen van schriftelijke correspondentie met verwijzers en het maken van afspraken.

Waar kan ik werken als medisch secretaresse?

Een Medisch Secretaresse werkt bij bedrijven en organisaties waar medische beroepen worden uitgeoefend. Hierbij kun je denken aan een huisartsenpraktijk, maar natuurlijk ook aan ziekenhuizen of verzorgingstehuizen.

Hoe werkt een polikliniek?

Een polikliniek is een afdeling in een ziekenhuis waar mensen terechtkunnen voor een medische consultatie of kleine behandeling door een arts. Hierbij is geen opname in het ziekenhuis voorzien. De arts kan daarbij gebruikmaken van de uitgebreidere (technische en administratieve) voorzieningen van een ziekenhuis.

Wat verdient een poli assistente?

Check je salaris! Het aanvangssalaris van een Medisch assistenten bedraag meestal tussen de € 1.586 en € 2.597 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.026 en € 3.377 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Lees ook:   Kun je ganache invriezen?

Wat is het verschil tussen doktersassistente en medisch secretaresse?

Wanneer men denkt aan para- of perimedische assistentie, is daarvoor de opleiding tot doktersassistent nodig; maar wanneer men eerder denkt aan administratieve assistentie, is de opleiding tot medisch secretaresse aangewezen. In de dagelijkse praktijk overlappen de taken van beide functies elkaar.

Wat gebeurt er bij de poli chirurgie?

Wat is de polikliniek Chirurgie? Op de polikliniek Chirurgie komen patiënten die zijn doorverwezen door hun huisarts of een andere medisch specialist. Je kunt hier terecht voor een consult, een onderzoek of voor een kleine behandeling. Er komen patiënten met veel uiteenlopende klachten op de poli chirurgie.

Wat verdien je als doktersassistente per uur?

Wat verdien ik na de opleiding Doktersassistent? Na je opleiding start je op ongeveer 2225 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 2744 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 15,86 euro bruto.