Wat is een parodontale behandeling?

Wat is een parodontale behandeling?

Om ernstige parodontitis te kunnen genezen moet de oorzaak van de ontsteking, de bacteriën in de tandplak en tandsteen, verwijderd worden. Dit moet zowel boven als onder het tandvlees gebeuren.

Wat kan tandarts doen aan ontstoken tandvlees?

Als de tandplak zich heeft ontwikkeld tot tandsteen, verwijdert de mondhygiënist deze met speciale instrumenten. Zodra de tandplak is weggehaald, zal het tandvlees zich weer herstellen. Soms is het kaakbot aangetast. In dit geval wordt de ontsteking operatief verwijderd door een tandarts of parodontoloog.

Kan tandvlees zich herstellen?

Teruggetrokken tandvlees is een aandoening waarbij de wortels van je tanden bloot komen te liggen en daardoor kwetsbaarder worden. Een lichte vorm van teruggetrokken tandvlees kun je zelf prima behandelen. Wanneer teruggetrokken tandvlees daarentegen te ernstig wordt, is het alleen nog te herstellen met een ingreep.

Lees ook:   Wat is Onderprikkeld?

Wat is dieptereiniging tanden?

Diepte reiniging onder lokale verdoving van de aangetaste tanden om alle plaque en tandsteen te verwijderen.

Wat als antibiotica niet werkt bij tandpijn?

Een bezoek aan de tandarts is sowieso nodig voor verdere behandeling. De tandarts zal zo nodig het abces aanprikken en de etter weghalen, en tandsteen en gaatjes (bronnen van ontsteking) behandelen. Bij ontsteking aan de tandwortel zal de tandarts een wortelreiniging uitvoeren onder plaatselijke verdoving.

Kun je parodontitis genezen?

Parodontitis kan genezen door een combinatie van goede mondhygiëne en gebitsreiniging. Indien later blijkt dat er nog tandplak of tandsteen in de verdiepte pockets zit, dan is de oorzaak dat de plak of tandsteen moeilijk te bereiken is.

Is Parodontologie pijnlijk?

De hele operatie is door de goede verdoving pijnloos. Het doel van regeneratieve parodontale chirurgie is het regenereren van de verloren gegane weefsels; de vezels waarmee de tanden in het bot staan en het kaakbot waarin de tanden staan.

Lees ook:   Hoeveel kost een puppy bulldog?

Hoe pijnlijk is een parodontitis behandeling?

IS DE BEHANDELING PIJNLIJK? Het meten van de pockets en het reinigen van de tanden en kiezen kan gevoelig zijn. U kunt daarom kiezen voor een verdoving. Onze zorgverleners nemen uitgebreid de tijd om de behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Kan een tandvleesontsteking vanzelf genezen?

Ontstoken tandvlees klinkt misschien onschuldig, maar het gaat niet vanzelf over. Als je er niets aan doet, kan de ontsteking zich uitbreiden naar je kaakbot. Dit noemen we parodontitis. Je tandvlees verslapt, waardoor je tanden en kiezen los komen te staan.

Hoe lang duurt herstel tandvlees?

Met goed poetsen en stoken geneest het meestal binnen een paar weken. Veel mensen hebben af en toe last van ontstoken tandvlees. Rokers hebben dit vaker dan niet-rokers. Het is belangrijk om de ontsteking te stoppen, vooral als u het regelmatig heeft of als het lang duurt voor het overgaat.