Wat is een oneven getal?

Wat is een oneven getal?

Oneven getallen. Een ONEVEN getal is een geheel getal dat NIET deelbaar is door 2. Dit zijn getallen die eindigen op een: 1, 3, 5, 7 of 9. Voorbeelden: 19, 25, 567, 1121. Een even getal is deelbaar door 2, een oneven getal niet.

Hoe schrijf je getallen in letters?

Hoe schrijf je getallen in letters? Als je getallen in letters schrijft, heet dat een telwoord. Telwoorden schrijf je zo veel mogelijk aan elkaar. Maar na duizend komt een spatie, en de getallen miljoen, miljard, biljoen, biljard enzovoort, schrijf je altijd als aparte woorden.

Wat zijn de richtlijnen voor het schrijven van getallen?

De richtlijnen voor het schrijven van getallen verschillen soms per redactie. Zo wordt er in romans vaak voor gekozen om getallen altijd in woorden te schrijven, omdat cijfers het tekstbeeld iets te zeer zouden kunnen verstoren.

Wat zijn de getallen met een duizend?

In grote, (afge)ronde getallen met miljoen, miljard, etc. kunnen cijfers en letters gecombineerd worden. Bij getallen met duizend is dit ook mogelijk, maar wel iets minder gebruikelijk: 30.000: dertigduizend, 30 duizend 678.000: zeshonderdachtenzeventigduizend, 678 duizend

Wat is een positief getal?

Positief getal. Een positief getal is in Nederland (net als a positive number in het Engels) een getal dat groter is dan 0 en in België een getal dat groter is dan of gelijk is aan 0. Getallen groter dan nul worden in België strikt positief genoemd. Een positief getal is het tegengestelde van het overeenkomstige negatieve,…

Waar bevinden zich positieve en negatieve getallen?

Op een getallenlijn bevinden zich positieve en negatieve getallen. De nul is neutraal. Een negatief getal is aan het minteken (−) te herkennen. Bij een positief getal laat men meestal het plusteken (+) weg. De getallen −5 en 5 zijn elkaars tegengestelde. Vandaar dat 5 − −5 = 5 − ( −5 ) = 5 + 5 = 10.

Wat zijn de getallen 5 en 5?

Rekenvoorbeeld 2: De getallen −5 en 5 zijn elkaars tegengestelde. Vandaar dat 5 − −5 = 5 − ( −5 ) = 5 + 5 = 10. Immers de afstand van −5 naar +5 is 10 op de getallenlijn. Je ziet dat 5 − −5 ofwel een ‘min min’ een ‘plus’ oplevert. Dus twee keer een min na elkaar wordt een plus. Ga dit na.

Wat is pariteit in de geneeskunde?

In de geneeskunde staat het begrip pariteit voor het aantal keren dat een vrouw bevallen is (van een levend dan wel niet-levend kind) na een amenorroeduur van 16 weken of meer. Hier is pariteit afgeleid van het Latijnse parere, baren.

Wat is een pariteit in de politiek?

Pariteit duidt in de politiek gelijk gewicht, toegekend aan elke partij aan, bijvoorbeeld: De Belgische regering is “paritair samengesteld” uit beide taalgroepen, de premier uitgezonderd.

Wat is pariteit in de natuurkunde?

In de natuurkunde is pariteit een begrip dat spiegelsymmetrie, een transformatie die links en rechts verwisselt, betekent. Het wordt vaak bij het onderzoek aan elementaire deeltjes gebruikt. Een voorbeeld hiervan is te vinden in het artikel over pariteitsymmetrie.

Wat is meervoudig perfecte getallen?

Meervoudig perfecte getallen [ bewerken] Een meervoudig perfect getal is een positief geheel getal dat een echte deler is van de som van al zijn delers (het getal zelf bij die delers inbegrepen). Het quotiënt van de som der delers en het getal is de meervoudigheid. “Gewone” perfecte getallen hebben meervoudigheid .

Wat waren de perfecte getallen in christendom?

Perfecte getallen hadden in die tijd een religieuze betekenis. In de beginjaren van het christendom was er een theorie dat de getallen 6 en 28 door God gekozen waren als perfecte getallen: 6 is het aantal dagen waarin God de aarde had geschapen en 28 is het aantal dagen waarin de maan om de aarde draait.

Wat is een getallenlijn tot 10?

Getallenlijn tot 10 – De leerlingen oriënteren zich in het getallengebied 10. Daarbij leren ze het begrip vermenigvuldigen als afkorting van het optellen kennen. Ze leren optel- en vermenigvuldigingssommen te combineren en oriënteren zich daarbij op de sprongen op de getallenlijn.

Wat is splitsen in getallen?

Bij het optellen en aftrekken splits je de getallen in mooie getallen om er daarna verder mee te rekenen. Voorlopig staan de getallen nog naast elkaar. Later leer je over de voordelen van kolomrekenen. Splitsen doe je in eenheden, tientallen, honderdtallen, duizendtallen, enz.