Inhoudsopgave
Wat is een Onderdelenfuik?
De onderdelenfuik houdt in dat een belanghebbende vanaf de eerste stap in de procedure, dat is hetzij de zienswijzenfase van artikel 3:15 Awb hetzij de bezwaarfase van artikel 7:1 Awb, een bepaald onderdeel van het besluit aan moet vechten als hij dit onderdeel later bij de bestuursrechter aan de orde wil stellen.
Wat is het doel van bestuursrecht?
Het doel ervan is tweeledig: enerzijds biedt dit recht aan overheidsorganen legitimiteit, anderzijds vervult het de functie de in principe aan de overheid onderworpen burgers een bepaalde mate van bescherming tegen overheidshandelen, met name de handelingen welke een besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht …
Wat zijn Besluitonderdelen?
In procedures over omgevingsvergunningen onder de Wabo zullen de verschillende toestemmingen die in die omgevingsvergunning zijn vervat (kappen, bouwen, oprichten inrichting, enz.) als “besluitonderdelen” worden aangemerkt.
Wat is een derde-belanghebbende?
U kunt ook belanghebbende zijn als het besluit van de overheidsinstantie niet direct aan u is gericht, maar u er wel rechtstreeks door geraakt wordt. In dit geval bent u derde-belanghebbende.
In het bestuursrecht staan besluiten van de overheid centraal. Bijvoorbeeld een besluit waarbij een bestuursorgaan een uitkering toekent, exploitatievergunning intrekt of handhavend optreedt.
Hoe doe ik een bezwaarschrift?
In een bezwaarschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met de beslissing. Doe dit op tijd, binnen de termijn. Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief ( voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam. Een instantie is bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, DUO of UWV.
Wat is de bezwaartermijn?
Doe dit op tijd, binnen de termijn. Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief ( voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam. Een instantie is bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, DUO of UWV. Geef in de brief aan waarom u het niet eens bent met de beslissing en dat u dit graag mondeling wilt
Wat is een brief voor de bezwaartermijn?
Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief (voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam. Een instantie is bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, DUO of UWV. Geef in de brief aan waarom u het niet eens bent met de beslissing en dat u dit graag mondeling wilt uitleggen in een hoorzitting.
Hoe maakt u bezwaar tegen een beslissing?
Zo maakt u bezwaar. Wilt u bezwaar maken tegen een beslissing van een instantie? In een bezwaarschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met de beslissing. Doe dit op tijd, binnen de termijn. Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief (voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam.