Wat is een miskraam en wat zijn risicofactoren?

Wat is een miskraam en wat zijn risicofactoren?

Een miskraam is meestal te wijten aan een natuurlijke en spontane onderbreking van een zwangerschap die een chromosoomafwijking vertoont. In zeldzame gevallen is de oorzaak een afwijking van de baarmoeder (aangeboren afwijking, poliepen of fibroom) of een infectieziekte (dikoor, listeriose, toxoplasmose, enz.).

Hoe hoog HCG bij Mola-zwangerschap?

Kenmerkend voor een mola-zwangerschap is het zeer hoge HCG-gehalte: het aantal zwangerschapshormonen in je bloed. Soms zijn er klachten die lijken op zwangerschapsvergiftiging: oedeem, hoge bloeddruk en eiwit in de urine.

Wat is een mola-zwangerschap?

Bij een molazwangerschap gaat er tijdens of kort na de bevruchting iets mis. Daardoor groeit er geen embryo in uw baarmoeder. Wel groeit de placenta door, waardoor het in het begin lijkt of u ‘gewoon’ zwanger bent. Ook uw buik wordt dikker.

Is Mola-zwangerschap erfelijk?

Sommige vrouwen lopen wel meer kans, bijvoorbeeld vrouwen die afkomstig zijn uit Zuid-Oost-Azië. Mogelijk spelen erfelijke factoren een rol. Ook de leeftijd is van belang: vrouwen onder de 15 en boven de 40 jaar hebben meer kans op een mola. Meestal is er geen oorzaak voor een mola-zwangerschap aan te wijzen.

Wat wijst op een miskraam?

De symptomen die kunnen wijzen op een miskraam zijn: helderrood bloedverlies, mogelijk met bloedstolsels. buikpijn, lijkend op menstruatie-achtige krampen. verlies van weefsel: vaak wit/grijs vliezig weefsel.

Hoeveel hCG zwangerschap?

Tijdens een normale zwangerschap zal de HCG-waarde ongeveer 50 U/L zijn tijdens de eerste week na de bevruchting en zal verdubbelen elke 1.5 tot 3 dagen gedurende de eerste 6 weken van de zwangerschap.

Waar staat mola voor?

Het woord mola is afkomstig uit het Latijn, en betekent ‘massa’. Door een onjuiste celdeling kan de embryo zich niet ontwikkelen. Er ontstaan blaasjes die lijken op een druiventros. Een molazwangerschap kan compleet zijn en dan is er geen foetus aanwezig.

Wat zou het risico zijn als het embryo niet weggehaald wordt en verder groeit?

Nadelen van een curettage Een zeldzaam voorkomende complicatie is het syndroom van Asherman: hierbij ontstaan verklevingen aan de binnenzijde van de baarmoeder. Een enkele keer komt een perforatie voor: het dunne slangetje of de curette gaat dan per ongeluk door de wand van de baarmoeder heen.