Wat is een Kennisplein?
Het Kennisplein Gehandicaptensector is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kennis en ervaring kunnen delen. Met als doel de zorg aan mensen met een (verstandelijke) beperking te verbeteren.
Wat is GHz in de zorg?
In de Gehandicaptenzorg wordt zorg, ondersteuning en begeleiding geboden aan cliënten met een beperking. Er zijn verschillende soorten functiebeperkingen, zoals lichamelijke beperkingen, zintuiglijke beperkingen en verstandelijke beperkingen.
Welke soorten verstandelijke beperkingen zijn er?
Er zijn grote verschillen tussen mensen met een verstandelijke beperking. Daarom maken we onderscheid tussen mensen met lichte, matige, ernstige en diepe verstandelijke beperking….Voorbeelden van een verstandelijke beperking zijn:
- Syndroom van Down.
- Fragiele X-Syndroom.
- Smith-Magnis Syndroom.
Wat doet een gedragsdeskundige gehandicaptenzorg?
De gedragsdeskundige (GD) is iemand die veel weet van het gedrag, het gevoel en de gedachten van mensen met een verstandelijke beperking. De GD probeert te begrijpen waarom mensen doen, zoals ze doen.
Waarom wil je werken in de gehandicaptenzorg?
Het is een veelzijdige sector met diverse voordelen zoals verschillende doelgroepen, uitdagingen, soorten functies en tal van ontwikkelingsmogelijkheden. Kenmerkend voor de gehandicaptenzorg is dat de zorg en ondersteuning geboden wordt bij álle aspecten van het leven.
Wat is kenmerkend voor de GHz?
Algemeen. In de gehandicaptenzorg worden mensen met een beperking ondersteund. De beperking kan verstandelijk én lichamelijk zijn. Er zijn ook vaak bijkomende problemen zoals stoornissen, aandoeningen, gedragsproblematiek, verslaving, schuldproblemen en problemen in de thuissituatie.
Wat valt onder GHz?
GHz of wel Gigahertz 1 GigaHertz staat gelijk aan 1.000.000.000 hertz, een cyclus duurt dus 1 nanoseconde.
Wat voor werk doet een gedragsdeskundige?
Wat is een Gedragskundige? De gedragskundige richt zijn taken op mensen die aanzienlijke problemen hebben op gedragsmatig gebied. Dit kunnen jeugdige deliquenten zijn, of cliënten/patiënten met mentale stoornissen. Dit beroep lijkt op veel aspecten op beroepen als een psycholoog.
Waar werkt een gedragsdeskundige?
Wat doet een orthopedagoog? Als orthopedagoog ben je een opvoedkundige, gespecialiseerd in ontwikkelings-, opvoedings- en leerproblematiek. Een orthopedagoog werkt vaak met kinderen, maar ook volwassenen kunnen kampen met problemen en stoornissen op het gebied van ontwikkeling en gedrag.