Wat is een Hemihepatectomie?

Wat is een Hemihepatectomie?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een deel van de lever te verwijderen: wigresectie (het aangedane gedeelte wordt uit de lever gesneden) segmentresectie (het verwijderen van één of meer van de acht segmenten waarin de afwijking zich bevindt) hemihepatectomie (een helft van de lever wordt weggenomen)

Wat eten na leveroperatie?

U hoeft dus geen dieet te volgen. Het kan zijn dat het eten u niet zo goed smaakt of dat uw eetlust niet zo groot is. Het is daarom raadzaam kleinere maaltijden te nemen en deze te verspreiden over de dag. Gebruik naast drie hoofdmaaltijden ook drie of vier tussenmaaltijden en zorg voor variatie in uw voeding.

Wat is Leverresectie?

Tijdens een leverresectie wordt een deel van uw lever verwijderd. De lever bestaat uit 8 delen. Afhankelijk van de locatie en de grootte van de afwijkingen worden 1 of meerdere delen van uw lever verwijderd. Zolang de leverfunctie goed is, kan tot 70% van de lever worden verwijderd.

Hoe lang duurt een leveroperatie?

De operatie duurt meestal tussen de twee en vijf uur. Dit hangt af van het type operatie en de hoeveelheid leverweefsel dat wordt weggehaald. Soms moet de galblaas, die tegen de lever aan ligt, om technische redenen ook worden verwijderd, ook al is er met de galblaas niets aan de hand.

Hoe lang duurt herstel na leveroperatie?

Na de operatie krijg je medicijnen tegen de pijn. Wanneer alles goed gaat, mag je binnen een week weer naar huis. Het herstel duurt ongeveer 6 weken. Tijdens deze periode mag je geen zware dingen tillen of verplaatsen.

Hoe lang duurt operatie lever?

Hoe gevaarlijk is leveroperatie?

Vaak is het nodig bij een leveroperatie de galblaas te verwijderen. Dit heeft praktisch geen consequenties. Als er een deel van de lever wordt verwijderd, kan het leveroppervlak gal blijven lekken of kan een lekkage ontstaan uit een van de galwegen.

Kan een chirurg nog opereren bij uitzaaiing?

Mogelijkheid tot opereren Of een operatie mogelijk is, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte, het aantal metastasen in de lever, of er uitzaaiingen buiten de lever zijn en uw algehele conditie.

Hoe herken je naadlekkage?

− Naadlekkage: een lek op de plaats waar de darm, nadat het zieke stuk is verwijderd, weer aan elkaar is gemaakt. De inhoud van de darm lekt dan weg in de buik en kan voor ontstekingen zorgen. Symptomen van een naadlekkage zijn: bolle gespannen buik, misselijkheid en braken, koorts, buikpijn.

Hoe merk je naadlekkage?

De inhoud van de darm lekt hierbij weg in de buik en kan voor ontsteking van het buikvlies zorgen. De symptomen zijn: een bolle, gespannen buik, misselijkheid en braken, koorts, buikpijn en ernstig ziek zijn. Wanneer er sprake is van een naadlekkage moet u opnieuw geopereerd worden om dit te herstellen.