Wat is een Hardhoutboor?

Wat is een Hardhoutboor?

Dit zijn slangenboren die langzaam boren en snel houtspanen af kunnen voeren. Dit voorkomt verbranding van het hout en zorgt voor een mooi resultaat.

Wat is de beste boor voor hardhout?

Het is belangrijk om in hardhout te boren met een scherpe boor van de beste kwaliteit, zoals de Azobe slangenboor. Daarnaast mag je niet teveel druk zetten en is een boormachine met veel kracht essentieel om zo veilig, efficiënt en netjes mogelijk te werken.

Welke houtboor voor hardhout?

Machinale houtboor: De machinale houtboor van Vector die op de Nederlandse markt werd geïntroduceerd in februari 2015 is ideaal voor het boren in hardhout en gebruikt worden met hogere toerentallen en weinig kracht.

Kun je met een metaalboor in hout boren?

Maar je kunt ook gerust met een metaalboor boren in hout of kunststof. Voor grotere gaten kun je voorboren met een 4 mm boortje. Daarmee voorkom je dat het hout splijt. Als je wilt schroeven in hardhout is voorboren zelfs noodzakelijk.

De machinale houtboor van Vector die op de Nederlandse markt werd geïntroduceerd in februari 2015 is ideaal voor het boren in hardhout en gebruikt worden met hogere toerentallen en weinig kracht.

Welke boor Azobe?

Om in Azobé hardhout of tropisch hardhout te boren heb je een Slangenboor nodig met titanium coating. De titanium coating zorgt voor een hoge hittebestendigheid. Daarnaast heeft een Azobe slangenboor een wijdere spiraal ten opzichte van een gewone slangenboor.

Welke boor gebruik je voor hout?

De houtboor is de standaardkeus voor het boren van gaten in hout. Een houtboor lijkt veel op een boor voor steen met als uitzondering een scherpe punt aan het einde. Hierdoor kun je exacter richten en heb je meer stabiliteit bij het starten van het boren waardoor uitschieters worden voorkomen.

Welke maat voorboren hout?

Zoals bij zovele boorklussen is dan ook bij hout het advies voor te boren. Wil je gaten van 10 millimeter of groter, boor dan eerst voor met een 4 of 5 millimeter boor. Ook bij schroeven boor je idealiter voor. Hierbij houd je een iets kleinere boordiameter dan de binnenmaat van de schroef aan.