Wat is een figuur?

Wat is een figuur?

figuur – zelfstandig naamwoord uitspraak: fi-guur 1. afbeelding van iets ♢ de figuur die ze tekende was een konijn 2. wiskundige afbeelding ♢ de figuur van de cirkel is rond …

Wat is een gedrongen lichaamsbouw?

gedrongen bijv. naamw. Uitspraak: [xə’drɔŋə(n)] 1) als je een korte en brede lichaamsbouw hebt Voorbeeld: `een man met een gedrongen postuur` 2) als je veel zegt in weinig woorden Voorbeeld: `de gedrongen stijl van een schrij…

Wat is een rijzige gestalte?

bn. en bw., flink opgeschoten, lang maar goed geproportioneerd: rijzig van gestalte; soms meer: slank; van zaken, hoog en slank: een rijzige den.

Wat is je postuur?

postuur – zelfstandig naamwoord uitspraak: pos-tuur 1. vorm van het lichaam ♢ Lieke is nogal klein van postuur Zelfstandig naamwoord: pos-tuur het postuur Synoniemen figuur, gedaante, gestalte, lichaam…

Wat is de ik figuur?

ik-fi·guur (de; v(m); meervoud: ik-figuren) 1de als ‘ik’ optredende figuur in een verhaal e.d.

Wat is een figuur scriptie?

Het doel van een figuren- en tabellenlijst is de lezer een overzicht geven van alle gebruikte tabellen en figuren, zodat deze snel opgezocht kunnen worden. Om deze reden is het van belang dat je een tabel of figuur een titel geeft waaruit direct is af te leiden waarover de inhoud gaat.

Wat is gedrongen?

gedrongen – Werkwoord 1. voltooid deelwoord van dringen gedrongen – Bijvoeglijk naamwoord 1. kort maar stevig van gestalte ♢ Hij is een gedrongen mannetje maar hij is oersterk.

Wat is de lichaamsbouw?

m., bouw, gestalte van een menselijk of dierlijk lichaam.

Wat is een stevig postuur?

Postuurscore 3: Stevig gebouwd Dit betekent dat je een hoog vetpercentage hebt en een hoog niveau aan spiermassa. In dit geval val je onder een flink postuur met veel spiermassa.

Welk postuur heb ik?

Er zijn drie verschillende bouwen: ectomorph, mesomorph of endomorph. In normaal Nederlands betekent dit: tenger, atletisch, of gezet. Wanneer we de lengte en bouw combineren, krijgen we de volgende posturen: lange tengere mannen.

Hoe vermeld je een figuur?

  1. In de tekst. Geef de figuur een nummer en verwijs met dit nummer in de tekst:
  2. Boven de afbeelding. Geef de figuur een nummer en zet deze vetgedrukt gevolgd door een witregel.
  3. Onder de afbeelding. Geef de herkomst van de afbeelding weer, inclusief een copyrightvermelding.
  4. In de bronnenlijst.

Hoe figuren verwijzen?

Figuur. Met een figuur kan informatie overzichtelijk gepresenteerd worden, bijvoorbeeld een grafiek of staafdiagram. Gebruik bij de verwijzing in de tekst een hoofdletter, bijvoorbeeld: zie Figuur 2 en niet: zie de figuur op de volgende pagina. Foto’s, tekeningen en andere afbeeldingen worden ook figuur genoemd.