Wat is een Equi habitat?

Wat is een Equi habitat?

In een Equi Habitat heb je hagen, heggen, houtkanten en/of takkenwallen die dienst doen als ruwvoer, afscherming en natuurlijke schuilplaats voor de paarden, maar ook als nestplaats en voedsel voor vogels, egels en andere dieren.

Hoeveel paarden op 2 hectare?

Per paard heb je 0,5 tot 1 hectare weiland nodig als je ook de productie van het ruwvoer meerekent, anders wordt 1 hectare weiland voor vier paarden geadviseerd. Voor de opfok van jonge paarden is een oppervlakte van minimaal 2 hectare per perceel gewenst.

Hoe breed paden paddock Paradise?

De breedte van de paden hangt af van hoeveel en wat voor paarden je hebt. Bij enkele Shetlanders is 1,5 meter breed voldoende. Bij sportpaarden kun je beter denken aan een breedte van 4 meter. Het pad mag ook weer niet te breed zijn, want dan blijven de paarden stil staan en is het effect van de track weg.

Hoeveel paarden in paddock?

Hangt af van hoeveel paarden bij elkaar,hoe lang ze er in staan,of voor elk paard een eigen paddock. Hoe groter hoe beter. Voor 1 paard een paar honderd 2m. Stel je een rijbaan voor(20 bij 40),daar zou je max 4 paarden in kunnen zetten.

Hoeveel kost een paddock Paradise?

Er van uitgaande dat je 40m2 schuilstal wil bouwen ga je een budget vanaf 3500 euro moeten neerleggen voor al het hout, metalen dakplaten, dakgoten en schroeven die je nodig hebt én de stal zelf in elkaar zetten. Dit is uiteraard zonder verharde ondergrond.

Hoeveel paarden per hectare paddock Paradise?

In een bak = 800m2 of 0.08 ha, kunnen gerust 4-6 paarden 24/7 staan. Er kunnen dus al snel 20-25 paarden op een dergelijk stuk PP.

Hoe breed moet een track zijn?

De ideale breedte van een track is ongeveer 3 – 5 meter, afhankelijk van de grootte van de paarden en hoeveel paarden er op de track lopen. Een te smalle track kan spanning geven bij de paarden, ze kunnen niet makkelijk langs een ander paard en die mogelijkheid moeten ze altijd hebben.

Hoeveel m2 voor paddock Paradise?

Een beperkte ruimte is ideaal om als een paddock paradise in te richten. In dit verslag van de Viva Ranch zie je hoe zij met een beperkt budget op 4000 m² ruim 400 meter track hebben aangelegd.

Hoeveel m2 per paard paddock?

Per paard is 0,5 – 1 hectare weiland nodig indien ook het ruwvoer voor de winter meegerekend wordt, anders biedt 1 hectare weiland ruimte aan circa vier paarden. Voor de opfok van jonge paarden is een oppervlakte van minimaal 2 hectare per perceel gewenst, hoe groter hoe beter.

Waarom een paddock Paradise?

Een paddock paradise zorgt ervoor dat een paard meer beweegt en vaker kleine beetjes kan eten door de verschillende voerplekken. Als er ook eetbare planten staan ondervang je ook de diversiteit in voeding die onze gedomesticeerde paarden vaak missen.