Inhoudsopgave
Wat is een diplomatie?
Diplomatie is het overleg tussen twee groepen, vaak landen, om een bepaald doel te bereiken. De hoogste diplomaat is een ambassadeur. Hij vertegenwoordigt zijn land in het buitenland.
Wat is de Romeinse diplomatie?
Het uitwisselen van gezanten tussen staten kwam al voor in de oudheid. In vredestijd werden zelfs gezanten uitgewisseld tussen rivaliserende staten, zoals bepaalde Griekse stadstaten en het Perzische Rijk.
Waarom mogen diplomaten alles?
Diplomaten staan niet boven de wet door de diplomatieke onschendbaarheid. Ze hebben de plicht zich te gedragen volgens de wetten van het gastland. Alleen de zendstaat mag maatregelen nemen als een diplomaat zich misdraagt. Bijvoorbeeld door de diplomaat terug te roepen of de diplomatieke onschendbaarheid op te heffen.
Hoe word ik een diplomaat?
Om een diplomaat te worden moet je in dienst treden bij het Ministerie van Buitenlandse zaken. In principe kan dit alleen door gekozen te worden tijdens de speciale selectie, het zogenaamde diplomatenklasje. De officiële naam is Internationaal Beleidsmedewerker.
Wat moet je studeren om diplomaat te worden?
Hoe word je een Diplomaat? Om diplomaat te kunnen worden dient men eerst voor het diplomatiek examen te slagen. Voordat men zo’n examen kan zitten is er een selectieprocedure, waarbij gekeken wordt naar een academische achtergrond (HBO/WO Bachelor afgerond) en talenkennis alsmede sociale vaardigheden.
Wat moet je doen om diplomaat te worden?
Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Diplomatiek vertegenwoordiger te worden?
- Handelswetenschappen (Academische bachelor – HO )
- International Affairs (E) (Academische bachelor – HO )
- Bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid (Master – HO )
- EU-studies (Master – HO )
Wat moet ik studeren als ik diplomaat wil worden?
Wat kost een diplomatiek paspoort?
Tarieven in artikel 12 Besluit Paspoortgelden
Artikel 12 tarieven per document | Euro |
---|---|
Nationaal paspoort, zakenpaspoort, vluchtelingen-, vreemdelingen- faciliteitenpaspoort, dienst- en diplomatiek paspoort | € 126,10 |
Nederlandse Identiteitskaart | € 110,15 |