Inhoudsopgave
Wat is een contact bloeding?
Contactbloeding (Vaginaal bloedverlies tijdens of na het vrijen) In het kort: Bij een contactbloeding heb je last van bloedverlies tijdens of na het vrijen. Veel voorkomende oorzaken zijn vaginale droogheid, een ontsteking aan de baarmoedermond of wondjes door bijvoorbeeld ruig seksueel contact of een ontmaagding.
Wat te gebruiken bij hevige menstruatie?
Prostaglandine synthetase remmers (o.a. diclofenac, ibuprofen, indometacine, naproxen). Deze medicijnen worden vaak voorgeschreven om menstruatiepijn te verminderen. Minder bekend is dat ook het bloedverlies bij de menstruatie met gemiddeld 30% afneemt.
Wat is de oorzaak van vaginaal bloedverlies?
Er zijn zeer veel verschillende oorzaken voor vaginaal bloedverlies. De meeste oorzaken vallen in één van de volgende categoriën: Doorbraakbloedingen; Afwijkingen tijdens de zwangerschap; Hormoonziekten: bijvoorbeeld polycysteus ovarium syndroom;
Wat is de oorzaak van bloedverlies na de overgang?
Een andere, vrij veel voorkomende, oorzaak voor bloedverlies na de overgang is een poliep in de baarmoederhals of de baarmoeder zelf. Een poliep is een woekering van het slijmvlies dat zich aan de binnenkant van de baarmoeder (hals) bevindt. De woekering heeft meestal de vorm van een druif en wordt zo’n 2 cm groot.
Wat is postmenopauzaal bloedverlies?
Postmenopauzaal bloedverlies is bij ca. 10% van de vrouwen het gevolg van een endometriumcarcinoom. De kans dat het bloedverlies op een maligniteit berust, In de NVOG-richtlijn Hevig menstrueel bloedverlies wordt aanbevolen eenmalig het Hb te bepalen bij de evaluatie. 1.
Wat is intermenstrueel bloedverlies?
Intermenstrueel bloedverlies: bloedverlies tussen herkenbare menstruaties. Acuut hevig bloedverlies: hevig bloedverlies met verzoek om directe behandeling. Postmenopauzaal bloedverlies: bloedverlies > 1 jaar na de laatste menstruatie (menopauze). Contactbloeding: bloedverlies na coïtus of makkelijk bloedende cervix bij inwendig onderzoek.