Wat is een Bewonersconsulent?

Wat is een Bewonersconsulent?

De bewonersconsulent is voor huurders het eerste aanspreekpunt voor vragen, klachten en kleine reparaties. Hij/zij zorgt voor een prettig en veilig leefklimaat in en rond het complex. Hij/zij reageert slagvaardig en adequaat op wensen en klachten. De bewonersconsulent heeft ook een sociale rol.

Welke opleiding heb je nodig voor woonconsulent?

Om als Woonconsulent te kunnen gaan werken heb je veelal een HBO opleiding nodig en/of een cursus in een bijpassende richting. Opties zijn opleidingen of cursussen richting Woonconsulent en Stedelijke Vernieuwing, Woonconsulent en Sociaal architect of Sociaal Juridische Dienstverlening.

Wat doet een wijkconsulent?

Als woonconsulent adverteer je vrijgekomen woningen en je wijst ze toe volgens de regels van onder meer passend toewijzen, de (regionale of lokale) woonruimteverdeling en het beleid van je corporatie. Ook zorg je ervoor dat woningzoekenden de woning kunnen bekijken.

Wat is een Klantconsulent?

De klantconsulenten krijgen allerlei vragen. Bijvoorbeeld over verzorgingshuiszorg. Een verzorgingshuis is er voor oudere mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Ze krijgen persoonlijke verzorging en maken gebruik van de maaltijdvoorzieningen.

Wat doet een Bewonersbegeleider?

Als bewonersbegeleider ben je verantwoordelijk voor alle individuele klantcontacten bij sloop-, renovatie- en woningverbeteringprojecten. In herstructureringsprojecten draagt je zorg voor het klantgericht (her)huisvesten van de bewoner naar een definitieve woning of naar een wisselwoning.

Wat doet een sociaal wijkbeheerder?

De wijkbeheerder draagt actief bij aan het schoon, heel en veilig houden en een goed uitstraling van wooncomplexen en de directe woonomgeving alsmede het onderhouden van bewonerscontacten in wijken ter verbetering van de leefbaarheid.

Wat is een wijkbeheerder?

De wijkbeheerder (ook wel buurtbeheerder of beheerder leefomgeving genoemd) geeft informatie aan huurders en ziet erop toe dat algemene ruimten in complexen en wijken schoon, heel en veilig zijn. Bij vragen over deze zaken kunt u bij uw wijkbeheerder terecht.