Inhoudsopgave
Wat is een ander woord voor kleine letters?
De letter van een corps werd gewoonlijk in twee letterladen weggeborgen, de bovenste lade bevatte de kapitalen, de onderste lade de “kleine” letters. Op deze manier werd “bovenkast” uiteindelijk synoniem aan “kapitaal”. Gelijk zo werd “onderkast” synoniem aan “kleine letter”.
Waarom namen met hoofdletters?
Uitleg hoofdlettergebruik bij namen Een eigennaam is de officiële naam waarmee je verwijst naar een uniek iets of iemand. Eigennamen schrijf je met een hoofdletter. Een soortnaam is de naam van een soort. Soortnamen schrijf je met kleine letters.
Wat is het voorvoegsel bij een naam?
Een tussenvoegsel of voorvoegsel (beide termen hebben hun voor- en nadelen) is een deel van sommige eigennamen; meestal hoort het bij de familienaam. Vaak is het een kort woord zoals ‘van’ of ‘de’. Daarna komt dan het grondwoord van de naam: het deel dat meer kenmerkend is voor de persoon of familie.
Wat zijn grote letters?
De lettergrootte in een normaal boek ligt ongeveer tussen de 10 en 12 puntgrootte, bij een groteletterboek is dat 16 tot 24 puntgrootte. Dit is 10 puntgrootte. Dit is 12 puntgrootte.
Is de in een naam met hoofdletter?
In Nederlandse namen krijgen de voor- en achternaam sowieso hoofdletters. Tussenvoegsels als van, de en der krijgen geen hoofdletters als er een ander deel van de naam – de voornaam, voorletters, naam van de partner – voor staat.
Is een functie met een hoofdletter?
functie, functienaam, functiebenaming, functieaanduiding (hoofdletter) Functiebenamingen en titels, al dan niet gevolgd door een naam, schrijven we volgens de spellingregels met kleine letters. Ook Engelse functieaanduidingen schrijven we met kleine letters.
Wat is je voorvoegsel?
Een voorvoegsel (of: prefix) is een taalelement dat niet als los woord kan voorkomen, maar vooraan aan een woord toegevoegd kan worden ter vorming (afleiding) van een nieuw woord.
Wat is een voorvoegsel voorbeeld?
Een woord met een voorvoegsel als eerste deel wordt een afleiding genoemd. Voorbeelden van voorvoegsels zijn her- in heropenen, wan- in wansmakelijk, on- in onweer, co- in coauteur. Afleidingen kunnen ook gevormd worden met achtervoegsels.