De spieractivatie oefeningen bestaan uit loopvormen opnieuw gericht op de volgende voetbalspecifieke spiergroepen als billen, liezen, hamstrings, quadriceps en kuiten. Met de juiste, voornamelijk éénbenige-, oefeningen worden daarmee de rondom liggende spieren automatisch ‘geactiveerd’.

Waarom moet je opwarmen?

Een goeie opwarming bereidt je lichaam voor op het sporten: je bloedvaten zetten uit, je hart gaat sneller slaan, je longen nemen meer zuurstof op en je spieren worden opgewarmd, waardoor je minder kans hebt op blessures of stijfheid achteraf.

Wat is voor voetbal een goede warming-up?

Voor de wedstrijd/training Loop eerst rustig gedurende 3 á 5 minuten om je lichaam over te laten schakelen van een rust- naar sportstand. Vervolgens voer je dynamische oefeningen uit zonder bal. Dit zijn loopvormen en algemene oefeningen. Totaal duren die ongeveer 8 minuten.

Welke 3 fasen kent de uitvoering van de warming-up?

Er De warming-up kent 3 fases (figuur 1): • fase 1 de voorbereiding, van minuut 0 tot minuut 4 • fase 2 motorische vaardigheden, van minuut 4 tot minuut 8 • fase 3 hockeyvaardigheden, van minuut 8 tot minuut 12.

Wat doe je op een voetbaltraining?

Een voetbaltraining bestaat meestal uit een warming-up, conditie, techniek, partijvormen, automatisme,… Afhankelijk van hoeveel keer de spelers per week een voetbaltraining krijgen is ook bepalend wanneer je een conditietraining gaat geven en wanneer je het accent op techniek legt.

Wat is een goede warming-up voor hockey?

Een warming-up dient altijd in een veilige setting te worden uitgevoerd. Veiligheid betekent, naast het dragen van goed schoeisel, ook dat de warming-up plaats vindt op een rustig en vlak stuk veld. Voor de wedstrijd warming-up kun je ook een kleine ruimte naast het veld gebruiken (bekijk het filmpje).

Welke spieren trainen voor voetbal?

Je core- en je beenspieren zijn belangrijk om sneller weg te sprinten van je tegenstander. Verder zijn de been- en core spieren belangrijk voor je balans. Hoe sterker je op je benen staat des te lastiger het voor een tegenstander is om jou van de bal af te krijgen.

Hoe spieren opwarmen voor het lopen?

Hoe opwarmen? Begin met een aantal minuten (ter plaatse) te joggen om je lichaamstemperatuur omhoog te krijgen. Op die manier worden alle functies in je lichaam geactiveerd: je spieren, hart, bloedsomloop en zenuwstelsel. Eenmaal je spieren warm zijn, kun je beginnen aan stretchoefeningen.

Hoe lang opwarmen voor lopen?

Zo’n 10 à 15 minuten opwarmen volstaat, dus je verliest er heus niet zoveel tijd mee. Het is zelfs niet goed om langer op te warmen, want dan maak je je spieren al moe nog voor de start. Zeker niet overdrijven dus! Qua intensiteit hangt het af van de afstand en snelheid die je van plan bent te lopen.

Hoelang warming up voetbal?

Doe voorafgaand aan een training of wedstrijd altijd een goede warming-up van 10 tot 20 minuten. licht transpireert. Werk je echter niet helemaal in het zweet. een andere voorbereiding dan een belangrijke training of wedstrijd.

Hoe lang duurt een warming up?

Een optimaal warming up-programma duurt 10 tot 15 minuten bij een matige belasting tussen de 50 en 90 % van je maximale hartslag.