Wat is dienstverlening in de zorg?

Wat is dienstverlening in de zorg?

Je leert zorgende werkzaamheden uit te voeren, zoals mensen helpen met aankleden, boodschappen voor hen doen of de afwas. Je ontzorgt mensen. Je leert leefruimtes gebruiksklaar maken en schoonhouden. Je leert hoe en wanneer je mensen die jij verzorgt doorverwijst naar andere professionals.

Wat zijn dienstverlenende werkzaamheden zorg?

Je assisteert bij beheer van gebouwen, voert facilitaire werkzaamheden en cateringwerkzaamheden uit. Je ondersteunt bij wonen en huishouden, bij persoonlijke zorg en ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) en assisteert bij de uitvoering van sociale en recreatieve activiteiten.

Wat doe je als dienstverlening?

Als assistent dienstverlening en zorg heb je soms direct contact met klanten en patiënten. Het is dus belangrijk dat je altijd vriendelijk bent. Als assistent dienstverlening ben je vooral bezig om praktische taken uit te voeren. Bedden opmaken, schoonmaken, koffiezetten, klanten helpen, etc.

Lees ook:   Wat breekt foliumzuur af?

Waar werkt een dienstverlener?

Je kunt binnen de sector in diverse organisaties aan het werk. Denk bijvoorbeeld aan een school, een zorg- of overheidsinstelling of een groot bedrijf. De doelgroep waarmee je te maken hebt is erg divers en varieert in leeftijd, cultuur, leefstijl en maatschappelijke positie.

Wat is de opleiding dienstverlening?

Dienstverlening bestaat uit verschillende opleidingen, namelijk medewerker facilitaire dienstverlening, medewerker sport en recreatie of helpende zorg en welzijn. Bij alle drie de opleidingen doe je ondersteunende werkzaamheden.

Wat is assistent dienstverlening?

Assistent dienstverlening en zorg in het kort Je werk als assistent dienstverlening en zorg verschilt per werkplek. Zo kun je in een zorginstelling textiel verzorgen of help je mee om een ruimte in te richten voor een vergadering in een kantoorgebouw. Je werkt vaak samen met collega’s.

Wat voor werkzaamheden doet een helpende?

De Helpende neemt de huishoudelijke taken over die de cliënt niet meer zelf kan doen. Dit kan zijn: boodschappen doen, afwassen en strijken. Naast huishoudelijke taken heeft de Helpende ook verzorgende taken, zoals helpen bij het opstaan, aan- en uitkleden, persoonlijke verzorging en helpen bij eten.

Lees ook:   Welke driver is geschikt voor mij?

Welke beroepen kun je doen met dienstverlening en producten?

Binnen D&P heb je met veel beroepenwerelden te maken: keuken en bediening, beveiliging en EHBO, design en techniek, multimedia, sport en bewegen, recreatie en het bedenken en organiseren van evenementen.

Wat kun je worden met dienstverlening en producten?

Als je het nog niet weet, kun je uitgebreider kennismaken met al deze richtingen. Voorbereiding op bijvoorbeeld de volgende beroepen: beveiliger • fitnessinstructeur • conciërge • administratief medewerker • bedrijfsleider • secretaresse • signmaker • netwerk- en mediabeheerder • etaleur.