Wat is diarree bij konijnen?
Diarree is een veel voorkomend probleem bij konijnen. Er zijn een paar soorten diarree: zachte keutels, plakpoep rond de anus en waterdunne diaree. Een konijn produceert 2 soorten keutels: gewone en blinde-darmkeutels. Deze laatste zijn kleiner, zachter en ruiken sterk. Ze bevatten veel vitaminen en andere noodzakelijke stoffen voor het konijn.
Waarom is brood niet geschikt voor konijnen?
Zelfs op producten waar op staat dat het voor konijnen is! Dat is het helaas absoluut niet! Ook brood is niet geschikt voor konijnen. De granen in brood bevatten koolhydraten en die worden omgezet in suikers, en suikers zijn de voeding voor de slechte bacteriën in de darmen van je konijn.
Waar mag jouw konijn hooi eten?
Onderin de voedselpiramide zie je hooi/gras staan. Dit is waar jouw konijn het meeste van mag eten. Hooi (gedroogd gras) is namelijk de basis van elk konijnen-dieet. Een konijn mag onbeperkt hooi eten (zoveel als hij wil of op krijgt). Kruiden hooi of gewoon hooi, dat maakt niet zoveel uit.
Wat spreken we van diarree bij baby’s?
Over het algemeen spreken we van diarree bij baby’s als je kindje dunne, waterige ontlasting heeft en als hij vaker poept dan gebruikelijk is voor hem. Dit is dus wat anders dan de frequente, zachte, maar korrelige of brijige consistentie die babypoep vaak heeft. Gelukkig gaat diarree meestal binnen een paar dagen vanzelf weer over.
Hoe voorkom je diarree bij kinderen?
Er zijn geen medicijnen of andere behandelingen die de diarree sneller laten overgaan. Gebruik bij kinderen geen medicijnen om de diarree tegen te houden (‘stopmiddelen’), omdat deze middelen ernstige bijwerkingen kunnen hebben. ORS. ORS is een oplossing van zouten en glucose (druivensuiker) in water.
Wat zijn de gevolgen van diarree?
Gevolgen van diarree. Diarree gaat vaak gepaard met buikkrampen, misselijkheid en winderigheid. Als je langer dan twee dagen diarree hebt, moet je een arts waarschuwen. Bij langdurige diarree bestaat ook het gevaar dat je uitdroogt. Overigens kunnen door diarrree sommige medicijnen minder goed of helemaal niet werken.