Wat is de prijs van een pruik?

Wat is de prijs van een pruik?

Pruiken zijn breed verkrijgbaar. Ze zijn leverbaar in uiteenlopende modellen, kleuren en stijlen. Mannen en vrouwen kunnen tijdelijk of permanent een pruik dragen. De kostprijs voor een pruik begint bij € 250 en kan oplopen tot ruim boven de € 2.500.

Hoe laat ik een pruik aanmeten?

Laat een pruik aanmeten en bekijk de diverse modellen die bij u passen. Toch wordt geadviseerd om voor aanvang van de medische behandeling een pruik aan te laten meten. De haarwerkspecialist kan dan uw eigen haar, stijl en kapsel zien. Een pruik wordt daarop afgestemd.

Hoe wordt de vergoeding van pruiken vergoed?

De vergoeding van pruiken (haarprotheses) vanuit de aanvullende verzekering kan op twee manieren tot stand komen: De zorgverzekeraar vergoed pruiken uit één vast budget ‘hulpmiddelen’. Uit dit budget worden dan ook andere hulpmiddelen vergoed, zoals een gehoorapparaat. De zorgverzekeraar hanteert een aparte vergoeding voor pruiken.

Lees ook:   Hoe wordt buitenbaarmoederlijke zwangerschap vastgesteld?

Wanneer krijgt u een vergoeding voor haarwerk of pruik?

U krijgt een vergoeding voor haarwerk of pruik bij langdurige, gehele of gedeeltelijke kaalhoofdigheid als gevolg van een medische aandoening of behandeling. Als het haarwerk of de pruik duurder is dan de maximale vergoeding, moet u de rest zelf betalen. Dit heet een eigen bijdrage.

De kostprijs voor een pruik begint bij € 250 en kan oplopen tot ruim boven de € 2.500. Pruiken van zowel synthetisch materiaal als echt haar dient u tijdig te vervangen. Hoe lang een pruik mee gaat, hangt af van onder meer de manier waarop de pruik wordt verzorgd.

Wanneer kwam het tijdvak van pruiken en revoluties?

Na de gouden eeuw kwam het tijdvak van pruiken en revoluties. Dit was de achttiende eeuw. Aan het einde van de 17 e eeuw waren we veroverd door de Fransen. De Franse koning Lodewijk XIV regeerde vanuit zijn prachtige paleis in Versaille over een groot gebied. Nederland maakte ook deel uit van dit gebied.

Lees ook:   Is Nieuw Zeeland een rijk land?