Wat is de oorzaak van pijn in kaken?

Wat is de oorzaak van pijn in kaken?

De oorzaak van pijn in je kaken kan zijn als je een discusluxatie hebt, als dit zo is heb je pijn in je kaken omdat de discus in het gewricht naar voren is verschoven. Als je pijn in je kaken hebt kan de oorzaak ook artritis. Je kunt artritis in je kaak krijgen als je in de kaak een verwonding hebt gehad en er is bloed in het kaakgewricht gekomen.

Wat zijn oorzaken van kaakpijn?

Pijn aan de kaak kan zodoende ook hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid veroorzaken. Zelfs oorsuizingen kunnen gepaard gaan met kaakpijn. Tandenknarsen (bruxisme) is één van de mogelijke oorzaken van kaakpijn. / Bron: En:DRosenbach, Wikimedia Commons (Publiek domein)

Wat is een pijnstiller tegen de kaak?

Pijn aan de kaak kan in de eerste plaats gestild worden met de klassieke pijnstillers als paracetamol en Nurofen. Indien een tandprobleem aan de basis ligt van de pijn aan de kaak, kan een pijnstiller tegen tandpijn soelaas bieden, denk hierbij bijvoorbeeld aan Spidifen of ibuprofen.

Is kaakpijn zeldzaam?

Een pijnlijke kaak, kaakpijn of kaakgewrichtsklachten in onderkaak en/of bovenkaak, zoals beperking van de mondopening, kaakpijn bij kauwen of een soms als hinderlijk ervaren knappend geluid bij het openen en sluiten van de mond, zijn geen zeldzaam verschijnsel. Grofweg 6 tot 12 procent van de volwassenen heeft er wel eens last van.

Waarom is kaakpijn teveel gespannen?

De spieren rondom de kaak kunnen soms teveel gespannen zijn. Dit kan onder andere komen door stress, maar ook door problemen met de stand van het gebit of door verwondingen. Wanneer de spieren rondom de kaak te hard hun werk doen, ontstaat kaakpijn. Verkeerde houding. Ook een verkeerde houding kan ervoor zorgen dat het kaakgewricht pijnlijk

Is knakkende kaak gevaarlijk?

Een ‘knakkende kaak’ verwijst naar het klikkende geluid dat mensen ervaren bij het openen van de kaak. Is een knakkende kaak gevaarlijk? Nee, zelden is dit een teken van een serieus probleem. Het is wel aan te raden om een dokter of tandarts te raadplegen, wanneer je pijn ervaart in het kaakgewricht, of als het een recente aandoening betreft.