Wat is de oorzaak van opgeblazen buik?

Wat is de oorzaak van opgeblazen buik?

Enkele van de meest voorkomende oorzaken van een opgeblazen buik zijn te veel eten en gasvorming. Het inslikken van lucht als gevolg van angst of een nerveuze gewoonte of het eten van gasvormende voedingsmiddelen, kan leiden tot winderigheid. Als je je windjes inhoudt, kan dit leiden tot een gezwollen, pijnlijke buik.

Wat is een harde opgezette buik?

Harde opgezette buik door hormonale schommelingen. Hormonale veranderingen of hormonale schommelingen kunnen de oorzaak zijn van een opgezwollen buik. Je bent bijvoorbeeld in een vroeg stadium van de zwangerschap of je hebt last van het premenstrueel syndroom (PMS), waarbij je last hebt van psychische en lichamelijke klachten.

Wat is een opgeblazen gevoel in de buik?

Een opgeblazen gevoel in de buik kan bij serieuze gevallen ook het symptoom zijn van een bepaalde ziekte, zoals prikkelbare darmsyndroom, verstoring in de spijsvertering (dyspepsie), de ziekte van Crohn of verstoppingen in het maag-darmkanaal. Meestal geen reden voor paniek.

Wat kan een opgeblazen gevoel hebben?

De oorzaken van een opgeblazen gevoel kunnen variƫren van goedaardige doch hinderlijke aandoeningen zoals lactose-intolerantie tot ernstige ziekten zoals kanker. Het kan echter ook te maken hebben met het eten van vet voedsel, die de maaglediging kan vertragen en waardoor je je ongemakkelijk vol voelt, of het drinken van koolzuurhoudende dranken.

Wat is de oorzaak van een opgezwollen buik?

Alleen je huisarts zal de exacte oorzaak van je gezwollen buik kunnen bepalen. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van een opgeblazen buik zijn te veel eten en gasvorming. Het inslikken van lucht als gevolg van angst of een nerveuze gewoonte of het eten van gasvormende voedingsmiddelen, kan leiden tot winderigheid.

Welke organen bevatten de buik en onderbuik?

De borst wordt begrensd door de ribben en bevat het hart en de longen; de buik en onderbuik bevatten spijsverterings- en andere organen, waaronder de maag, de dunne en dikke darm, de lever, de galblaas, de alvleesklier, de milt, de appendix en de voortplantings- en geslachtsorganen. In de buik en onderbuik bevinden zich dus veel organen.