Inhoudsopgave
Wat is de meest gesproken taal in Zuid-Afrika?
Afrikaans is de 3 e meest gesproken taal in Zuid-Afrika en wordt gesproken door 13,5% van de populatie. De oorsprong van de taal is het 17 e eeuwse Nederlands met invloeden van het Engels, Malay, Duits, Portugees, Frans en een aantal Afrikaanse talen. Eerder bekend als Cape Dutch, werd Afrikaans voornamelijk gesproken door mensen in de Kaap.
Welke talen worden in Afrika gesproken?
In Afrika worden meer dan tweeduizend verschillende talen gesproken, van welbekende talen als het Arabisch en het Swahili tot kleinere talen zoals het Maa van de Maasai en het Hai//om gesproken door de San.
Wat is de meest gesproken taal in de wereld?
Mandarijns – 1026 miljoen sprekers. Neen, niet de citrusvrucht, maar de Chinese taal, het Mandarijns, is de meest gesproken taal over de hele wereld. In totaal spreken zo’n 848 miljoen mensen op deze aarde Mandarijns als eerste taal, en nog eens 175 miljoen spreken het als tweede taal.
https://www.youtube.com/watch?v=nJdddDkSgM4
Het Engels zul je het vaakst horen in officiële en commerciële gelegenheden. Maar de meest gesproken taal in Zuid-Afrika is het isiZulu. Dit wordt door 23,8% van de zwarte bevolking gesproken.
Waar is Zuid-Afrika te vinden?
Als ergens ter wereld een mengelmoes van verschillende culturen te vinden is, is het wel in Zuid-Afrika. Van wit tot zwart, oftewel: van de Afrikaners tot de Bantoetaligen en alles wat ertussenin zit, zoals kleurlingen, Aziaten en latere immigranten uit Oost-Europa. Kortom, het land is de regenboognatie…
Wat zijn de officiële talen van Zuid-Afrika?
Zuid-Afrika kent elf officiële talen. Begin jaren ’90 werden alleen het Engels en het Afrikaans officieel erkend. Maar tegenwoordig worden de andere zogeheten Bantoe-talen talen ook bij de staat erkend. De elf officiële talen zijn: Afrikaans, English, isiNdebele, isiXhosa, isiZulu, Sepedi, Sesotho, Setswana,…
Waar ligt Noord-Afrika?
Noord-Afrika. Noord-Afrika is het gedeelte van het Afrikaanse continent ten noorden van de Sahara. Hier liggen de landen Marokko, Mauritanië, Algerije, Arabische Democratische Republiek Sahara (betwist), Tunesië, Libië, Egypte en Soedan .