Wat is de meerwaarde van Apple TV?

Wat is de meerwaarde van Apple TV?

Dan is Apple TV een goede keuze. Hiermee stream je niet alleen live tv, maar ook sport, je kijkt YouTube en films via Netflix. Bovendien koppel je andere Apple producten zoals je iPhone en iPad aan je Apple TV, waardoor deze kunnen samenwerken.

Hoeveel generaties Apple TV?

Apple TV (hardware)

Apple TV
Type Digitalemediaontvanger
Ontwikkelaar Apple Inc.
Verschijning 9 januari 2007 (eerste generatie) 1 september 2010 (tweede generatie) 4 mei 2012 (derde generatie) 31 oktober 2015 (vierde generatie) 22 september 2017 4K (vijfde generatie)
Processor(s) Apple A8 (4de) en A10X (4K)

Kan Apple TV op elke tv?

Apple TV: apps downloaden, films streamen, unieke Apple series kijken. Apple TV is een fysiek kastje met een afstandsbediening. Met deze mediaspeler tover je iedere televisie om tot smart tv.

Welke tv geschikt voor Apple TV?

Samsung

 • Samsung FHD/HD 4‑ en 5‑serie (2018)
 • Samsung QLED 4K Q6-, Q7-, Q8- en Q9-serie (2018, 2019, 2020)
 • Samsung QLED 8K Q9-serie (2019, 2020)
 • Samsung The Frame-serie (2018, 2019, 2020)
 • Samsung Serif-serie (2019, 2020)
 • Samsung UHD 6-, 7- en 8-serie (2018, 2019, 2020)

Wat is het voordeel van een Apple TV?

Met Apple TV kan je alle video’s uit de iTunes store naar je televisie streamen, met je aankopen die zijn opgeslagen in de Cloud. Netflix, YouTube, HBO en veel andere online streamingdiensten zijn beschikbaar via Apple TV.

Wat zijn de nadelen van Apple TV?

Nadeel 1: gesloten systeem Net als iOS heeft Apple de touwtjes in handen om te beslissen welke apps er wel en niet worden toegelaten op het apparaat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Google met Android TV. Zo kan de populaire app Kodi (vroeger XBMC) niet geïnstalleerd worden zonder je toestel te “jailbreaken”.

Hoe weet je welke generatie Apple TV?

Bepalen welk model u hebt

 1. In Instellingen. Kies op het beginscherm van de Apple TV het menu ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Info’ en controleer het model.
 2. Op de onderkant van de Apple TV. Kijk op het etiket op de onderkant van de Apple TV om het modelnummer te zien.
 3. Op de doos.

Wat kost een Apple TV kastje?

De Apple TV 4K is het nieuwste model en is nu in Nederland en België verkrijgbaar voor een prijs vanaf €199,-. Dit model is in mei 2021 vernieuwd en biedt ondersteuning voor 4K, HDR, Dolby Vision en Dolby Atmos. Vind je dit te duur, dan is er ook nog de Apple TV HD die te koop is voor ongeveer €159,-.

Hoe kijk je Apple TV op je tv?

Ga naar de App Store van uw apparaat en zoek naar de Apple TV-app of Apple TV+ app. Als u de gewenste app niet ziet, controleert u de compatibiliteit van uw apparaat. Download de app.

Kan Apple TV 4K op elke tv?

Ja, de Apple TV 4K werkt op elke tv waarop hij kan worden aangesloten. Dat betekent dat de tv een HDMI-poort moet hebben. Maar de tv hoeft geen 4K-tv te zijn om content van de Apple TV 4K weer te geven.

Heb je een Smart TV nodig voor Apple TV?

Als je geen Apple TV of nieuwe smart tv hebt, dan kun je ook de Amazon Fire TV Stick gebruiken om Apple TV+ op de televisie te bekijken. De Stick van Amazon is een goedkoop media-apparaat – een beetje te vergelijken met een Apple TV – waarop je verschillende apps kunt installeren. Zoals dus de TV-app van Apple.

Wat heb je nodig om Apple TV te kijken?

Dit hebt u nodig

 • Persoonlijk internet*
 • Een tv of een ander beeldscherm met een HDMI-poort.
 • Een HDMI-kabel (voor Apple TV 4K is een kabel vereist die compatibel is met HDMI 2.0 of hoger)