Wat is de levensduur van geimpregneerd hout?

Wat is de levensduur van geimpregneerd hout?

Levensduur geïmpregneerd hout De levensduur van geïmpregneerd hout bedraagt ongeveer tien tot vijftien jaar en is vooral afhankelijk van de houtsoort en de mate van vochtbelasting.

Kan geimpregneerd hout tegen regen?

Hardhout heeft namelijk een aanzienlijk langere levensduur en is beter bestand tegen vocht. U kunt ook geïmpregneerd zachthout gebruiken. Doordat het geïmpregneerd is, is het beter bestand tegen vocht en gaat het langer mee.

Wat is impregneren van hout?

Wanneer je hout impregneert, voedt en onderhoud je het hout van binnenuit. Als je dat op de juiste manier doet, kan het decennialang mee. Je beschermt het tegen houtrot, verwering en blauwschimmel: dat is een donkere schimmel die hout een vlekkerige blauwgrijze of zwarte kleur geeft.

Wat is het beste hardhout?

Ipe is het beste hout voor alle toepassingen die u maar wenst. Want Ipe hardhout is zeer stabiel, mooi van kleur, en heeft een lange levensduur. Ipe hout heeft bij ons nog nooit voor problemen gezorgd. Deze houtsoort staat er om bekend, dat zorgeloos lang genieten een vanzelfsprekendheid is.

Wat is duurzamer Douglas of geïmpregneerd hout?

Beide houtsoorten zijn redelijk tot goed te impregneren (grenen beter dan Douglas) waardoor het hout langer beschermd blijft. Omdat Grenen houtdelen vaak meer spinthout bevat dan Douglas hout, zijn deze onbehandeld juist iets minder duurzaam en moet deze altijd worden geïmpregneerd worden voor buitentoepassingen.

Kan geïmpregneerd hout geschilderd worden?

Ja, u kunt over geïmpregneerd hout heen schilderen, maar het is goed om te kiezen voor een verf die het hout laat ademen. Hierdoor kunnen de zouten en het overtollige vocht uit het hout nog door de eerste laag heen trekken en voorkom je vlekken of bladderen.

Hoe duurzaam is geïmpregneerd hout?

Normaliter valt geïmpregneerd vurenhout in duurzaamheidsklasse IV. Dat betekent een levensduur van 5 tot 10 jaar, afhankelijk van het onderhoud. Het geïmpregneerd hout van Bouwbestel valt in duurzaamheidsklasse 2-3, wat staat voor een verwachte levensduur va 10-25 jaar.

Welk hout kan tegen regen?

Hardhout. De meest duurzame houtsoort is hardhout. Deze houtsoort is dus het best bestand tegen vocht, zonder dat het behandeld hoeft te worden, en gaat wel meer dan 25 jaar lang mee. * Bij Hout en Bouwmaterialen vindt u daarom onder andere een ruim assortiment aan palen en balken van hardhout.

Welk hout vergrijst buiten?

Vergrijzing Padouk hardhout De Padouk hardhouten terrasplanken staan bij ons bekend als het neusje van de zalm. Padouk vergrijst zeer mooi, u kunt de nerfstructuur nog steeds zien na vergrijzing. De duurzame hardhoutsoort Padoek is favoriet bij Gadero en heeft volgens ons de mooiste vergrijzing.