Wat is de lengte van een trailer?

Wat is de lengte van een trailer?

Lengte vrachtwagen en combinaties een oplegger is wettelijk niet bepaald, maar feitelijk ongeveer 13,60 meter, uitgaande van een toegestane kopstraal (afstand koppeling tot voorzijde oplegger) van 2,04 meter, en een toegestane afstand tussen de koppeling en de achterzijde van 12,00 meter.

Hoe lang is een city trailer?

De meest gebruikte afmeting van een citytrailer is 10,50 meter lang en 2,46 meter breed. De meest gebruikte uitvoeringen / configuraties zijn: een gestuurde as of twee assen waarvan de voorste een lift-as is en de laatste gestuurd is.

Wat is de totale lengte van een aanhangwagen?

Totale lengte: De totale lengte van de aanhangwagens is de lengte inclusief trekdissel en eventuele achterlichtbalk. Trekdissels zijn meestal tussen de 90 en 150cm lang. Achterlichtbalken zijn ofwel geïntegreerd, ofwel hooguit 15 cm diep. Een bakmaat van 260cm lang geeft dus een totale lengte van circa 350 tot 400cm.

Wat is de maximale breedte van een aanhangwagen?

De maximale hoogte van een aanhanger is 4,00 meter. De maximale breedte is 2,55 meter. De maximale lengte (incl. dissel) is maximaal 12,00 meter in combinatie met een auto is dit 18 meter. Deelbare lading mag niet meer uitsteken dan: Maximaal 1 meter achter het voertuig of aanhangwagen.

Wat is de maximummassa van een aanhangwagen?

Aanhangwagens met een toegestane maximummassa van niet meer dan 750 kg mogen niet breder zijn dan 2,55 meter. De hoogte van een oplegger of aanhangwagen mag inclusief lading niet meer zijn dan 4,00 meter.

Wat is de breedte van een aanhangwagen of oplegger?

In Nederland is een breedte van 2,60 meter toegestaan als de aanhangwagen of oplegger voor 1 februari 1999 in gebruik is genomen en de toegestane maximummassa meer bedraagt dan 10 ton. Aanhangwagens met een toegestane maximummassa van niet meer dan 750 kg mogen niet breder zijn dan 2,55 meter.