Wat is de IBOP?

Wat is de IBOP?

De IBOP is een ééndaagse test, waarbij uw merrie door een eigen ruiter/menner wordt voorgesteld. Vanaf een leeftijd van 35 maanden kan een merrie deelnemen aan de IBOP. Bijna alle KWPN-regio’s organiseren IBOP-proeven voor spring- en dressuurpaarden.

Hoe werkt een paarden Stamboek?

Tijdens een stamboekopname wordt een merrie tevens gemeten en zo wordt officieel haar stokmaat bepaald. Bij het lineair scoren wordt het exterieur van het paard beoordeeld op stand, alsook de stap en draf op de harde ondergrond.

Hoeveel punten IBOP KFPS?

Voor het Kroonpredicaat komen merries in aanmerking die minimaal drie jaar oud zijn en die qua exterieur tot de beste paarden behoren en minimaal 77 punten hebben behaald in een verrichtingsonderzoek (ABFP of IBOP) of het Sportpredicaat hebben behaald.

Wat is een PROK certificaat?

Röntgenonderzoek / PROK PROK staat voor Project Röntgenologisch Onderzoek KWPN. Uiteraard wil een fokker graag een paard fokken dat gezond is. Ook in het fokdoel van het KWPN is gezondheid opgenomen. Het predicaat PROK wordt uitgegeven aan KWPN-paarden die voldoen aan de röntgenologische eisen van het stamboek.

Lees ook:   Hoe herken je hernia hond?

Wat is het verschil tussen een stamboek en een rasvereniging?

Een belangrijk verschil tussen een stamboek en een rasvereniging is dat een stamboek de registratie van de afstamming in beheer heeft en een rasvereniging niet. Voor honden en katten zijn er bijvoorbeeld rasverenigingen: de stambomen worden door een andere, centrale organisatie afgegeven.

Wat doet het KWPN?

Het KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) is de Nederlandse fokkerij-organisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden. Met circa 20.000 leden en circa 11.000 veulens per jaar, is het KWPN een van de grootste sportpaardenstamboeken ter wereld.

Wat is een ster merrie?

merrie met predicaat “ster”. merrie die het stamboekpredicaat “ster” heeft gekregen, omdat zij bewezen heeft over een goed exterieur en voldoende aanleg voor de sport te beschikken. Voorbeelden: De afdeling van de rijpaarden kreeg een waardige kampioene.