Wat is de hoofdstad van Togo?

Wat is de hoofdstad van Togo?

LoméTogo / Hoofdstad

Togo, formeel de Togolese Republiek (Frans: République togolaise) is een klein land in het westen van Afrika. Het landje is ongeveer een derde groter dan Nederland en telt 8 miljoen inwoners. De hoofdstad is Lomé.

Hoe veilig is Togo?

In Togo zijn er geen bepaalde gebieden die je echt moet ontwijken. Er wordt wel geadviseerd om in het hele land op je hoede te zijn en er wordt ontraden om na zonsondergang te reizen. In de hoofdstad Lomé is de kans op berovingen het grootst.

Wat betekend Lomé?

(Togo) Lomé is de grootste stad, en tevens de hoofdstad, van Togo. De stad is gelegen aan de kust in het zuiden. Lomé heeft de grootste haven van het land. Daardoor is Togo belangrijk voor de export en import.

Waar staat Togo bekend om?

Dieren die in het land leven zijn o.a. apen, hyena’s, leeuwen, panters, olifanten, nijlpaarden, buffels en antilopen. Verder staat het land bekend om de voodoo en fufu (lokaal gerecht van zoete aatrdappel).

Hoe noem je iemand uit Togo?

Het woord Togolese staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.

Wat is de hoofdstad van de Verenigde Staten?

Washington D.C.Verenigde Staten / Hoofdstad

Welke taal spreken ze in Togo?

FransTogo / Officiële taalHet Frans is de meest gesproken Gallo-Romaanse taal. Het behoort tot de grotere groep van de Romaanse talen, die alle uit het Latijn zijn voortgekomen. Het Frans is inheems in West-Europa, maar wordt als officiële taal in tientallen landen wereldwijd gesproken. Wikipedia

Hoe loopt Togo af?

Het verhaal van Togo speelt af in het Alaska van 1925. Een hele streek heeft te lijden onder een uitbraak van difterie, waaronder ook het stadje Nome. Het virus treft vooral de kwetsbare kinderen in de stad. Haast is geboden om verdere rampspoed te voorkomen.

Hoe noem je iemand die uit Tokio komt?

Woordherkomst en -opbouw

enkelvoud meervoud
naamwoord Tokiose (Tokioses)
verkleinwoord

Hoe noem je mensen uit Porto?

De inwoners van Porto worden Tripeiros genoemd.

What to do in Lome Togo?

Lome Tourism: Best of Lome. Sitting on the Gulf of Guinea, the port city of Lome serves as the capital of Togo, a sliver of a country in West Africa. Famous for the friendliness of its people and the beauty of its countryside, Lome is the perfect place to relax after exploring Togo’s hills and forests.

How many regions are in Togo?

Togo is divided into five regions ( régions, singular région) (capitals in parentheses): The regions are divided into 30 prefectures . This Togo location article is a stub.

What is the capital of Togo?

The city of Lomé has 740,000 inhabitants and is the largest city of Togo, its climate is constantly warm all year round, with a sea breeze that makes the perceived temperature pleasant.

How big is Togo?

An investigation has been opened for this case and all individuals around his death are being questioned. Togo has an area equal to 56,785 km 2 (21,925 sq mi) and is one of the smallest countries in Africa. It borders the Bight of Benin in the south; Ghana lies to the west; Benin to the east; and to the north, Togo is bound by Burkina Faso.