Inhoudsopgave
Wat is de functie van klappertanden?
Wanneer je het koud hebt, kan je een jas aan trekken, maar je lichaam zelf zorgt ook dat het warmer wordt door de spieren snelle trilbewegingen te laten maken. Dit zijn de spieren in je armen en benen waardoor je gaat bibberen maar ook de spieren in je mond waardoor je gaat klappertanden.
Hoe stoppen met Kaakklemmen?
Wat kun je doen tegen het klemmen van je kaken?
- Gebitsbescherming.
- Botox-behandeling.
- Doorverwijzing naar een tandarts-gnatoloog of fysiotherapeut.
- Schade aan het gebit herstellen.
- Oorzaken van het kaakklemmen wegnemen.
- Verminderen van stress.
Wat zijn de gevolgen van tandenknarsen?
De gevolgen van tandenknarsen zijn slijtage van de tanden, kaakpijn en disfunctie van het tand- en kaakstelsel. Er bestaat geen oorzakelijke behandeling voor tandenknarsen. Een opbeetplaat leidt niet tot vermindering van het tandenknarsen, maar geeft wel goede bescherming tegen gebitsslijtage.
Hoe kom ik van gespannen kaken af?
Beweeg je kaak alsof je kauwt. Gapen helpt ook. Herhaal het een paar keer per dag. Het kan je helpen om de kaken te ontspannen….Het kan je helpen om de kaken te ontspannen.
- Masseer elke avond je gezicht en kaken.
- Leg je handen op je buik en richt je aandacht op de buikademhaling.
Waarom knars je in je slaap?
De vraag is waarom je in je slaap tanden knarst. Vaak heeft dit met oververmoeidheid of stress te maken. Daarnaast kan het een gewoonte zijn, bijvoorbeeld wanneer tandenknarsen na een periode van langdurige stress ontstaat. Je lichaam is dan zo gewend geraakt aan het tandenknarsen dat je hiermee door blijft gaan.
Waardoor ga je knarsetanden?
De exacte oorzaak van tandenknarsen en kaakklemmen is moeilijk te achterhalen. Slaapstoornissen, stress, alcoholgebruik, roken, bepaalde medicijnen en drugs (bijvoorbeeld XTC) worden in verband gebracht met knarsen en klemmen.