Inhoudsopgave
Wat is de functie van het water rondom Brugge?
De Brugse binnenstad wordt door het water gestructureerd: de grachten van de oude vesten vormen de grens van het ‘Brugse ei’ (het stadscentrum). In het oosten en noorden zijn deze grachten echter uitgegraven als Ringvaart. De oorspronkelijke rivier doorsnijdt de stad van zuid naar noord.
Waarom was Brugge zo belangrijk in de middeleeuwen?
Brugge lag erg gunstig. De stad was goed bereikbaar via de zee. Zij lag wel landinwaarts, maar was door een watergeul (het Zwin) verbonden met de zee. Tot in de twaalfde eeuw konden zelfs grote zeeschepen tot in Brugge komen.
Waarom Gouden Eeuw Brugge?
De Gouden Eeuw Vlaanderen behoorde sinds eind 14de eeuw namelijk tot het rijk van de Bourgondische hertogen. Zij bouwden hun residentie in Brugge verder uit en de stad werd al snel een culturele hotspot. Naast het traditionele laken werden er volop nieuwe luxeproducten geproduceerd en verkocht.
Wat kost een koets in Brugge?
De prijs vastgesteld door de Stad Brugge bedraagt € 60/half uur per koets. (max. 5 personen).
Wat is typisch Brugge?
Bekend in België zijn vooral abdijbier zoals Leffe en Hoegaarden en speciaalbier, zoals krieklambiek. Ook Brugge heeft op dit gebied haar eigen specialiteiten. De bekendste zijn Brugse Zot en Straffe Hendrik, maar ook Die Scone Blonde, Diene Stouterik en Diene Simon zijn typische Brugse bieren.
Hoeveel koetsen in Brugge?
Ontdek Brugge op een romantische en gemoedelijke manier. Laat je meenemen door een van de dertien koetsen langs kronkelende kasseiwegen, eeuwenoude bruggen, de Brugse reien, majestueuze en gezellige pleinen… allemaal op het gezellige ritme van paardenhoeven!
Wat kost een paardenkoets?
Ritje met paardenkoets wordt wéér duurder: “Stro en voer kosten ook meer” Een ritje met de toeristische paardenkoets in Brugge kost vanaf 1 januari 2020 weer een beetje meer. Dan betaal je 55 euro in plaats van de huidige 50 euro.