Wat is de discriminant van een kwadratische vergelijking?
De discriminant van een kwadratische vergelijking bereken je met de formule D = b2 – 4 ac. De discriminant kan een negatief getal zijn, een positief getal zijn of gelijk zijn aan nul. De discriminant is bepalend in het aantal oplossing van de kwadratische vergelijking. Waarom dat zo is leggen we je uit in deze theorie.
Wat is de discriminant dan gelijk aan nul?
De discriminant is alleen dan gelijk aan nul als de polynoom een of meer meervoudige (complexe) nulpunten heeft. De discriminant is vooral bekend uit de theorie van de vierkantsvergelijkingen, ter bepaling van de nulpunten van tweedegraadspolynomen. De discriminant is in dit geval het getal:
Wat is de discriminant in de algebra?
In de algebra is de discriminant (Latijn: discriminare, onderscheiden) van een polynoom een speciale uitdrukking in de coëfficiënten die belangrijke informatie geeft over het aantal nulpunten. De discriminant is alleen dan gelijk aan nul als de polynoom een of meer meervoudige (complexe) nulpunten heeft.
Hoe bereken je de discriminant?
De discriminant bereken je door de getallen voor a, b en c in te vullen de formule: D = b2 – 4 ac. Daarna kun je de abc -formule gaan invullen. De oplossingen van de vergelijking zijn: x = − b − D 2 a ∨ x = − b + D 2 a. Nu heb je de oplossingen van de vergelijking gevonden.
Wat is de uitdaging van een kwadratische vergelijking?
Uitdaging. De discriminant van een kwadratische vergelijking bereken je met de formule D = b 2 – 4ac.De discriminant kan een negatief getal zijn, een positief getal zijn of gelijk zijn aan nul.. De discriminant is bepalend in het aantal oplossing van de kwadratische vergelijking.Waarom dat zo is leggen we je uit in deze theorie.
Wat is een kwadratische vergelijking?
Een kwadratische vergelijking is een vergelijking waarbij de grootste exponent van een variabele gelijk is aan twee. Drie van de meest gebruikte methoden om deze vergelijkingen op te lossen zijn: ontbinden in factoren, de abc-formule gebruiken of kwadraatsplitsen.