Wat is de blauwe vloeistof in een thermometer?

Wat is de blauwe vloeistof in een thermometer?

Kwik is een zilverkleuring metaal. Bij kamertemperatuur is het een vloeistof.

Hoe maak je een vloeistof thermometer?

Doe een beetje siroop in de fles en vul daarna de fles met water uit de kraan tot net onder de rand. Maak een gat in de dop met de punt van een schaar zodat het rietje er precies in past. Vraag een volwassene om je te helpen. Draai de dop op de fles en schuif het rietje door de opening.

Wat is een Afleesvenster?

De sensor in een digitale thermometer kan warmte waarnemen. Het is een warmtevoeler. De thermometer rekent de gemeten temperatuur om in een getal. Dit getal word op een display (afleesvenster) weergegeven.

Waar kan men een thermometer het beste ophangen?

Temperatuur. De temperatuur wordt gemeten met een thermometer. Voor een perfecte meting hang je deze sensor in de schaduw en minstens 1,25 meter van de grond. Zorg dat de sensor niet tussen de bomen of struiken hangt.

Welke onderdelen zit er in een vloeistof thermometer?

Zo’n thermometer bestaat uit een reservoir en een stijgbuis waarlangs een schaalverdeling staat. Het reservoir en een gedeelte van de stijgbuis zijn gevuld met een vloeistof: vroeger meestal met kwik tegenwoordig vaak met alcohol. Als de temperatuur stijgt, zet de vloeistof uit.

Wat zit er in een reservoir van een thermometer?

Reservoir: dit is een klein glazen bolletje aan de onderkant van de thermometer. Stijgbuis: Als de temperatuur stijgt, stijgt het vloeistof ook uit het reservoir in de stijgbuis daar vanuit kan je aflezen wat de temperatuur is.

Wat is Stijgbuis natuurkunde?

Stijgbuis: Als de temperatuur stijgt, stijgt het vloeistof ook uit het reservoir in de stijgbuis daar vanuit kan je aflezen wat de temperatuur is.

Waar hang je een buitenthermometer?

Een buitenthermometer kun je dus beste plaatsen in de schaduw op een plek waar de wind doorheen kan. Je kunt een temperatuurmeter buiten wel onder een overkapping plaatsen, maar ook dat kan een vertekend beeld geven. Onder een beschutte plek komt minder wind en lucht door, dan op een open plek.