Wat is de beste voetbalclub van Italie?

Wat is de beste voetbalclub van Italië?

Italië » Serie A » Stand aller tijden

# Team Dp.
1 Juventus 5319:2861
2 Inter 5200:3165
3 AC Milan 4932:3095
4 AS Roma 4448:3434

Welke club is Atalanta?

Atalanta BC (Atalanta Bergamasca Calcio, beter bekend als Atalanta Bergamo) is een Italiaanse voetbalclub uit Bergamo, opgericht in 1907 en uitkomend in de Serie A. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Atleti Azzurri d’Italia dat plaats biedt aan ruim 22.000 toeschouwers.

Wie is de coach van Atalanta?

Gian Piero GasperiniAtalanta Bergamo / Coach
Gian Piero Gasperini (Grugliasco, 26 januari 1958) is een Italiaans voetbalcoach en voormalig voetballer. Hij werd in juni 2016 aangesteld bij Atalanta Bergamo.

Hoeveel voetbalclubs zijn er in Duitsland?

Voetbal is een nationale sport in Duitsland. De Duitse voetbalbond (DFB) is het overkoepelende sportortgaan en telt 6,6 miljoen leden verdeeld over ongeveer 26.000 clubs. De competitie is verdeeld in meerdere klassen waarvan de Bundesliga de hoogste is.

Welke Nederlanders spelen bij Atalanta?

Twee Nederlanders stonden woensdagavond in Bergamo aan de aftrap. En allebei droegen ze het shirt van Atalanta. Hans Hateboer bestreek weer als vertrouwd de rechterflank. Teun Koopmeiners zette de lijnen uit op het middenveld.

Waar ligt Bergamotto in Italie?

Bergamo (Lombardisch: Bèrghem, Duits: Wälsch-Bergen, heden verouderd) is een stad in de Italiaanse regio Lombardije, 40 kilometer ten oosten van Milaan. Het is de hoofdstad van de provincie Bergamo.

Wat betekent Atalanta?

Grieks Atalantè, van atalantos ‘gelijk, opwegend tegen, in evenwicht gehouden’. Naam van een Arcadische jageres, gezellin van Artemis, die uitmuntte door snelheid. Voorts: Atalanta uit Boeotië.

Waar speelt Maehle?

Atalanta Bergamo#3 / Verdediger
Deens voetbalelftal#5 / VerdedigerDeens voetbalelftal onder 21Verdediger
Joakim Mæhle/Huidige teams

Joakim Mæhle Pedersen (Østervrå, 20 mei 1997) is een Deens voetballer die bij voorkeur als rechtsback speelt. Hij speelde vanaf de zomer van 2017 voor de Belgische eersteklasser KRC Genk. Sinds 1 januari 2021 komt hij uit voor het Italiaanse Atalanta Bergamo.