Inhoudsopgave
Wat is Burstsnelheid?
Een grotere burstsnelheid zorgt voor meer beelden per seconde, maar neemt niet weg dat de fotograaf natuurlijk wel bezig moet blijven met wat hij in beeld brengt. Het aantal opnames wat een fotocamera in een enkele seconde kan maken. Ook wel bekend als Frames per seconde (FPS).
Wat is egale belichting?
Basisverlichting kenmerkt zich door direct licht en een egale spreiding van het licht. Basisverlichting zie je voornamelijk in de vorm van plafonnières, spots en hanglampen. Vanwege de gewenste gelijkmatige lichtspreiding wordt dit verlichtingstype vrijwel altijd in het midden van een ruimte geplaatst.
Wat is banding in de fotografie?
Banding is de term voor het aantreffen van ongewenste patronen of verticale lijnen in je foto. Het is uniek voor de digitale fotografie, in het analoge tijdperk hadden fotografen hier geen last van.
Wat is een egale achtergrond?
Egaal komt van het Franse égal en betekent dat iets gelijkmatig verdeeld is. Een gladgestucte muur is bijvoorbeeld egaal als er geen onvolkomendheden inzitten.
Hoe zet je Burst aan?
De burstmode is standaard geactiveerd in iOS. Je maakt een foto in burstmode door de camera even ingedrukt te houden. Er volgt een sluitergeluid. Je iPhone maakt meerdere foto’s achter elkaar.
Wat doet burst mode?
De burst-modus, ook wel continuous mode genoemd, wordt op de meeste toestellen aangeduid door een symbooltje met twee of meer op elkaar gestapelde vlakjes. Kies je voor deze optie, dan blijf je foto’s nemen totdat je de ontspanknop weer loslaat.
Wat is banding bij TV?
dit zijn verticale strepen die vooral bij egale beelden/kleuren te zien zijn.
Welke achtergrond fotografie?
Met een donkere achtergrond krijgt de geportretteerde ook alle aandacht. Alleen komt een donkere achtergrond serieuzer en formeler over dan een witte. De persoon op de foto is minder benaderbaar en de achtergrond creëert iets meer afstand.
Wat zijn Sterrensporen?
Een sterrenspoor is eigenlijk de bewegingsonscherpte van een ster door de draaiing van de aarde.
Hoe bewegen de sterren?
Sterren bewegen natuurlijk niet alleen naar ons toe of van ons af, maar ook zijwaarts. Die beweging is dus te ‘zien’ aan de hemel (door iedere paar jaar nauwkeurige positiemetingen te doen met telescopen) en deze beweging wordt de eigenbeweging van de sterren genoemd.