Inhoudsopgave
Wat is 3de middelbaar in Nederland?
In de eerste graad doorlopen de leerlingen een meer theoretische dan wel een meer praktische opleidingsvariant. Vanaf de tweede graad wordt gekozen tussen vier vormen van secundair onderwijs: algemeen, beroeps, kunst en technisch. De derde graad leidt toe naar beroep of hoger onderwijs.
Welk diploma na 7de jaar BSO?
Aanpassingen aan BSO-diploma Jongeren die vandaag het 6de jaar BSO afronden krijgen een getuigschrift. Pas na een extra 7de jaar halen BSO-studenten een diploma Secundair Onderwijs. Dat diploma is meteen hun toegangsticket tot de hogeschool of de universiteit.
Hoe oud ben je in het 3de leerjaar?
eerste klas: voor kinderen van 6-7 jaar (komt overeen met groep 3 van de basisschool) tweede klas: 7-8 jaar (groep 4) derde klas: 8-9 jaar (groep 5) vierde klas: 9-10 jaar (groep 6)
Wat is een naamloos jaar?
Studierichting “Naamloos leerjaar” Dit algemeen zevende jaar is een voorbereidend jaar op het hoger onderwijs. Een uitgesproken interesse wordt verwacht voor wiskunde en wetenschappen. Ook bedrijfsbeheer staat op het programma.
Kan ik met een BSO diploma verder studeren?
Ja, dat mag. Elke leerling met een diploma secundair onderwijs (aso, bso, kso, tso) mag naar het hoger onderwijs. Let op: als je een richting volgt in het beroepsonderwijs (bso) dan moet je eerst een specialisatiejaar (7e jaar) volgen om je diploma te halen en te kunnen verder studeren.
Wat is een dbso opleiding?
Het deeltijds beroepssecundair onderwijs (dbso) is een systeem van leren en werken. U maakt er de combinatie tussen leren op school en werkplekleren. U krijgt 2 dagen per week les in een centrum voor deeltijds onderwijs (CDO) ((opent in nieuw venster)). Dit is het gedeelte leren.
Welke niveaus zijn er op volgorde?
Het voortgezet onderwijs kent vier niveaus: vmbo, havo, vwo en praktijkonderwijs. Leerlingen worden in het voortgezet onderwijs voorbereid op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), het hoger beroepsonderwijs (hbo) of het wetenschappelijk onderwijs (wo).
Kun je stoppen met school als je 16 bent?
Leerlingen tussen 16 en 18 jaar mogen alleen stoppen met school, als zij een diploma havo, vwo of mbo (niveau 2 en hoger) hebben. Is dat niet zo? Dan geldt de kwalificatieplicht. Dit betekent dat uw kind een voltijdopleiding moet volgen.