Wat houdt Integrale Veiligheid in?

Wat houdt Integrale Veiligheid in?

Integrale veiligheid is bedoeld om veiligheidsproblemen binnen een organisatie in samenhang aan te pakken, met als doel de veiligheid op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Denk aan beveiliging, risicobeheer, integriteit, calamiteitenbeheersing en hulpverlening.

Wat zijn actoren veiligheid?

De analyse van een besluit- of beleidsvormingsproces, met als vertrekpunt voor de analyse de hulpbronnen, netwerken of percepties van personen of organisaties die een belang behartigen en invloed kunnen uitoefenen op het beleid.

Wat doet een integrale veiligheidskundige?

Deze houdt zich bezig met veiligheidsvraagstukken in meest brede zin. Deze kunnen liggen op het gebied van de openbare orde en sociale veiligheid (Security), maar ook op het gebied van “Arbo” en fysieke veiligheid (Health & Safety).

Wat doe je bij integrale veiligheid?

Integrale veiligheid is het concept om complexe, meerduidige veiligheidskwesties op een brede, integrale manier te benaderen. Dit wil zeggen dat er van het feit wordt uitgegaan dat sommige veiligheidsproblemen te complex zijn om door slechts één partij of organisatie aangepakt kunnen worden.

Hoe maak je een Actorenanalyse?

Actorenanalyse

  1. Stap 1: Actoren in beeld. Om te beginnen, maak je een overzicht van alle partijen (of personen) die mogelijk betrokken zijn bij de ontwikkeling van het beleid.
  2. Stap 2: Krachtenveldanalyse. Wat zijn de belangen van de betrokkenen?
  3. Stap 3: Strategie.

Wat zijn de actoren?

Actoren is een algemeen gehanteerd begrip, waarmee individuen, dan wel instellingen, of organisaties, worden aangeduid, waarvan algemeen wordt aangenomen, dat zij een doorslaggevende invloed hebben op een bepaald proces.

Welke beroepen kun je doen met Integrale Veiligheidskunde?

In functies als:

  • beleidsmedewerker rampenbestrijding.
  • wijkcoördinator veiligheid en leefbaarheid.
  • coördinator evenementenveiligheid.
  • preventiemedewerker.
  • bestuurlijk juridisch medewerker openbare orde.
  • crisisonderzoeker.
  • projectmanager preventie.
  • riskmanager.

Wat kun je doen met de opleiding Integrale Veiligheidskunde?

Tijdens de opleiding Integrale Veiligheidskunde word je opgeleid voor een breed scala aan functies op het gebied van veiligheid, veiligheidsbeleid en veiligheidszorg….Je wordt opgeleid tot:

  • beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid bij gemeenten.
  • tactisch manager bij overheidsdiensten.
  • veiligheidsadviseur.

Wat is het verschil tussen actoren en stakeholders?

Stakeholders als actoren Een stakeholder is iets of iemand die interesse heeft in het gedrag van een use case. Primaire actoren zijn automatisch ook stakeholder. Sommige stakeholders hebben geen interactie met het te ontwerpen systeem maar hebben wel interesse in de werking.

Wat is een actor analyse?

De voornaamste rol van de actoranalyse is de voorbereiding op de selectie van de deelnemers aan de transitiearena. De actoranalyse hangt ook samen met de systeemanalyse: uit de actoranalyse volgt welke partijen relevant zijn om te interviewen, uit de systeemanalyse een afbakening van de opgave.

Wat betekent een actor?

Een actor is iemand die door zijn functie betrokken is bij een sociaal of politiek proces. Eigenlijk is een actor een van de vele spelers in een specifieke werksituatie, een beroepsgroep. Bij actoren spreken wordt over het algemeen gesproken over ambtenaren en politici.

Welke vakken krijg je bij Integrale Veiligheidskunde?

De opleiding Integrale Veiligheidskunde leidt je op tot een veiligheidsspecialist met een brede blik. Daarom krijg je naast vakken op het gebied van veiligheidskunde ook vakken als (bestuurs)recht, onderzoek, psychologie, beleid, organisatie en management. Een integraal veiligheidskundige overziet het hele werkveld.