Wat houdt het reisadvies in?

Wat houdt het reisadvies in?

Een reisadvies heeft een landkaart met een kleurcode. De code is groen, geel, oranje of rood. De kleurcode geeft een idee van de veiligheidsrisico’s in een land of gebied. Reis voor vakantie alleen naar landen met een groen of geel reisadvies.

Is reisadvies bindend?

Een reisadvies is niet bindend of verplicht.

Wat te doen bij kleurcode oranje?

Kom je uit een groene, oranje of rode zone binnen de EU/Schengenzone of een derde land op de witte lijst? Je moet je niet laten testen en niet in quarantaine gaan.

Wat zijn de gevolgen van een negatief reisadvies?

Een negatief reisadvies kan slechts van toepassing zijn op een bepaald gebied in een land. Wanneer dit het geval is, dan gelden voor de reizen naar alle andere gebieden in dat land gewoon de standaard polisvoorwaarden van je reisverzekering, mits die gebieden volledig veilig zijn (code groen).

Wat zijn de consequenties van een negatief reisadvies?

Ga je op reis naar een land waarvoor een negatief reisadvies geldt? Dan zijn de normale zaken die met je reis te maken hebben wel verzekerd op je reisverzekering….Voorbeelden hiervan zijn:

  • Je iPad wordt gestolen.
  • Je valt van een trap en breekt een been.
  • Je bagage komt niet aan.
  • Repatriëring (niet het gevolg van molest).

Wat is negatief reisadvies?

Er geldt een negatief reisadvies voor: 1 de districten Mandera, Garissa en Wajir. Uitzondering is het vliegveld van Wajir; 2 het vasteland van het district Lamu, inclusief het eiland Kiwayu; 3 grensgebieden met Somalië.

Wat is een reisadvies voor Belgen?

Reisadvies. Als u naar het buitenland reist, is het belangrijk dat u nagaat of er risico’s zijn voor uw veiligheid op het vlak van criminaliteit, vervoer, klimaat en rampen, gezondheid en hygiëne. De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken geeft op zijn website reisadvies (opent in nieuw venster) voor Belgen die naar het buitenland reizen.

Hoe kan ik een Belgisch Reisdocument aanvragen?

Staatlozen, vluchtelingen en vreemdelingen kunnen een Belgisch reisdocument aanvragen in de gemeente waar zij wonen en ingeschreven staan. Het reisdocument dient als het nationale paspoort dat ze niet kunnen verkrijgen. Vreemdelingen moeten hun vraag naar het reisdocument eerst per mail voorleggen aan FOD Buitenlandse Zaken.

Wat is het reisadvies Saoedi-Arabië?

Reisadvies Saoedi Arabië: deels negatief reisadvies. Update 17 maart 2020: Voor Saoedi-Arabië geldt code oranje. Maak alleen noodzakelijke reizen. In het zuiden van Saoedi-Arabië geldt een negatief reisadvies voor een 80 kilometer brede grensstrook met Jemen vanwege de burgeroorlog in het buurland.