Wat houdt een gezondheidscentrum in?

Wat houdt een gezondheidscentrum in?

gezondheidscentrum (algemeen), een locatie waar diverse instellingen voor gezondheidszorg zich bij elkaar bevinden. Gezondheidscentrum Asielzoekers, dienst verantwoordelijk voor de medische zorg van asielzoekers.

Heeft elke huisarts een POH GGZ?

Huisartspraktijken kunnen sinds 2007 zich laten ondersteunen door een POH-GGZ. Deze kan op verzoek van de huisarts een cliënt met psychische problemen zien om een beter beeld van de klacht te krijgen, de mogelijk nodige behandeling vast te stellen en verdere begeleiding te verlenen.

Wat mag een POH GGZ?

Wat kan de POH-GGZ voor je doen?

  • het verhelderen van problemen;
  • het geven van voorlichting over klachten, oorzaken en mogelijke oplossingen;
  • het geven van advies over behandeling en verwijzing;
  • kortdurende behandeling of begeleiding in de huisartsenpraktijk;
  • nazorg na behandeling in de GGZ.

Waaronder valt de POH-GGZ?

De functie praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (afgekort POH-GGZ) is ontstaan door de toenemende vraag naar hulp bij psychische en psychosociale problemen in de huisartsenpraktijk. Een POH-GGZ is werkzaam binnen een huisartsenpraktijk en valt daarmee onder de eind- of behandelverantwoordelijkheid van de huisarts.

Welke opleiding heeft een POH-GGZ?

Je hebt één van de volgende vooropleidingen afgerond: psychologie (wo), toegepaste psychologie (hbo), hbo-verpleegkunde met differentiatie GGZ of OGGZ, SPV, Verpleegkundig Specialist GGZ, SPH, maatschappelijk werk en dienstverlening (of de voormalige hbo-opleiding maatschappelijk werk).

Hoe gaat een gesprek met een praktijkondersteuner?

Wat kan de POH-GGZ voor je doen? De POH-GGZ bespreekt samen met jou je klachten en vragen. Het is ook mogelijk om over de geschiedenis van je klachten te praten en over wat je geprobeerd hebt om van je klachten af te komen. Het eerste gesprek duurt ongeveer 45 minuten, een vervolggesprek is meestal een halfuur.