Wat houdt de Wet Ketenaansprakelijkheid in?

Wat houdt de Wet Ketenaansprakelijkheid in?

De ketenaansprakelijkheidsregeling maakt de aannemer van een werk aansprakelijk voor de loonheffingen die zijn onderaannemer in verband met (een deel van) het werk moet afdragen. Op zijn beurt kan de onderaannemer (een deel van) het werk dat aan hem is uitbesteed, aan een ander uitbesteden.

Wie betaalt onderaannemer?

U moet enkel aan de onderaannemer betalen indien u nog bepaalde sommen moet betalen aan uw aannemer. Het kan immers niet de bedoeling zijn dat u uiteindelijk twee keer moet betalen of meer moet betalen dan u aan uw eigen aannemer moest betalen.

Was verklaring onderaanneming?

6.1 Verklaring betalingsgedrag In een verklaring betalingsgedrag verklaren wij schriftelijk dat de onderaannemer op dat moment zijn loonheffingen heeft betaald. Wij geven alleen een verklaring betalingsgedrag aan de onderaannemer als hij daar zelf om vraagt. Wij geven zo’n verklaring niet aan de aannemer.

Lees ook:   Hoe zet je HelloFresh stop?

Wat is een werk van stoffelijke aard?

‘werk van stoffelijke aard’ Er is bij aanneming van werk geen sprake van een werknemer en werkgever maar van opdrachtnemer en opdrachtgever waarbij de opdracht vaak wordt aangenomen door een zzp’er.

Wat doet een aannemer in de bouw?

Een aannemer is iemand die de leiding heeft bij een bouwproject: hij of zij is verantwoordelijk voor de realisatie en co├Ârdinatie van de bouwactiviteiten. De aannemer in de bouw co├Ârdineert het gehele project van begin tot eind en zorgt ervoor dat alle onderdelen op het juiste moment worden uitgevoerd.

Wie mag btw verleggen?

De verleggingsregeling komt voor bij: zakendoen met het buitenland. onderaanneming en personeel uitlenen in de sectoren bouw, scheepsbouw, schoonmaakbedrijven en hoveniers. afval en oude materialen.

Wie mag btw verlegd toepassen?

Werken als onderaannemer Dan geldt de verleggingsregeling waarschijnlijk ook voor jou. Je mag de btw alleen verleggen als je fysieke werkzaamheden verricht: bouwen, slopen, aanleggen, onderhouden, herstellen of schoonmaken. De regeling geldt dus niet voor bijvoorbeeld architecten en ontwerpers.

Lees ook:   Wie morgen leeft wie morgen zorgt?

Is WKA-verklaring verplicht?

Aannemers die werken met onderaannemers, zullen deze onderaannemers in sommige gevallen om een WKA-verklaring vragen. WKA staat voor Wet Keten Aansprakelijkheid. Het doel van deze wet is om fraude met de afdracht van loonheffingen tegen te gaan.