Wat houdt de bijstandsuitkering in?
Als u geen of een te laag inkomen heeft om van te leven, kunt u een aanvraag doen voor een bijstandsuitkering. Dit is een uitkering waarmee noodzakelijke kosten worden betaald. Noodzakelijke kosten zijn eten en drinken, de huur, gas, water en licht en de ziektenkostenverzekering.
Waarvan is de bijstandsuitkering Een voorbeeld?
Denk aan de situatie dat u geen geld meer hebt om uw vaste lasten te betalen zoals telefoon, huur, gas, water en elektriciteit. Of u heeft bijvoorbeeld geen geld meer om uw ziektekostenverzekering te betalen of eten en drinken te kopen.
Wat is bijstandsgerechtigde?
Als bijstandsgerechtigde kunt u financiële hulp krijgen van uw gemeente. Als bijstandsgerechtigde heeft u recht op een aanvulling op uw inkomen tot aan de voor u geldende bijstandsnorm. Daarnaast kan de gemeente hulp bieden in de zoektocht naar een baan.
Wanneer heeft u recht op bijstandsuitkering?
Lees hier wanneer u recht heeft op bijstand en wat uw plichten zijn. U kunt uw bijstandsuitkering rechtstreeks aanvragen bij uw gemeente of via werk.nl. Het bruto wettelijk minimumloon is per 1 januari 2020 vastgesteld op € 1.653,60 per maand. Ook de fiscale tarieven voor volgend Meer nieuws. Verantwoordelijk.
Wanneer is de hoogte van de bijstandsuitkering vastgesteld?
De hoogte van een bijstandsuitkering (bijstandsnorm) wordt door het Rijk vastgesteld. Normaal gesproken wijzigt de bijstandsnorm twee keer per jaar, namelijk op 1 januari en op 1 juli. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van uw leeftijd en situatie. U vindt hieronder per leeftijd en situatie de hoogte van de bijstandsuitkering.
Wanneer wijzigen de bijstandsnormen?
Normaal gesproken wijzigt de bijstandsnorm twee keer per jaar, namelijk op 1 januari en op 1 juli. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van uw leeftijd en situatie. U vindt hieronder per leeftijd en situatie de hoogte van de bijstandsuitkering. Ook staat hier wat u opbouwt aan vakantiegeld.