Wat hoort bij witgoed?

Wat hoort bij witgoed?

Apparaten die onder witgoed vallen zijn allemaal afhankelijk van elektriciteit. Voorbeelden van witgoedapparatuur zijn koelkasten, wasmachines, diepvriezers, afwasmachines en droogmachines. Deze apparatuur wordt gebruikt voor het huishouden. Daarom wordt witgoed ook wel huishoudelijke apparatuur genoemd.

Wat valt er onder bruin en witgoed?

Groot witgoed (wasmachines, afwasmachines, droogkasten, gasfornuizen, vaste waterverwarmers…). Bruingoed—klein huishoudelijke apparatuur en klein witgoed: Beeldbuishoudend bruingoed (TV’s, monitoren).

Wat valt onder Grijsgoed?

Grijsgoed is de term die, met name in de wereld van de afvalverwerking, wordt gebruikt voor apparaten die dienen voor informatieverwerking en telecommunicatie (ICT). Deze categorie producten omvat computers, telefoons, faxapparatuur, printers, scanners en dergelijke.

Wat wordt verstaan onder bruingoed?

Bruingoed is een term die wordt gebruikt om geluids- en beeldelektronica aan te duiden. Het woord is ontstaan als tegenhanger van de term witgoed voor huishoudelijke apparaten. Het woord dateert uit de tijd dat radio’s en televisietoestellen door de houten kast per definitie bruin van kleur waren.

Wat moet ik met mijn oude koelkast?

U kunt oude huishoudelijke apparaten inleveren bij de winkel waar u een nieuw, soortgelijk apparaat koopt. Dit is de oud-voor-nieuwregeling. De winkel is verplicht elk soortgelijk apparaat in te nemen. Het maakt dus niet uit om welk merk het gaat, of hoe groot het product is.

Waarom heet het witgoed?

Alle apparaten die onder witgoed vallen zijn afhankelijk van elektriciteit. De meeste huishoudelijke apparaten waren vroeger wit, vandaar dat de naam witgoed in het leven geroepen is. Tegenwoordig kun je al deze apparaten vaak ook in een andere kleur kopen.

Waarom is een wasmachine wit?

Waarom de wasmachine wit is Wit houdt de prijs goedkoper (1 kleur is het makkelijkste voor de fabrikant) Wit past bij vrijwel elk interieur. Het staat fris. Een wasmachine is geen mode verschijnsel, dus ook niet onderhevig aan kleurwisselingen.

Wat betekend witgoed?

Witgoed is een term die wordt gebruikt om elektrische klein- en groothuishoudelijke apparatuur aan te duiden.

Waar komt de term witgoed vandaan?

Alle apparaten die onder witgoed vallen zijn afhankelijk van elektriciteit. De meeste huishoudelijke apparaten waren vroeger wit, vandaar dat de naam witgoed in het leven geroepen is.

Wat zijn Witgoedproducten?

Witgoed = …van deze apparatuur is voornamelijk wit. De winkels waar men deze producten verkoopt worden ook wel witgoedwinkels genoemd. Ignis = sor was het Italiaanse bedrijf Ignis, producent van huishoudtoestellen, voornamelijk het zogenaamde witgoed: wasmachines, kookfornuizen, afwasmachines en koelkasten.

Is een oude koelkast gevaarlijk?

Een oude koelkast vervangen is goed voor je portemonnee én voor het milieu. In hele oude koelkasten zitten namelijk soms nog gevaarlijke CFK’s (chloorfluorkoolwaterstoffen). Net als vroeger in spuitbussen. Het duurt erg lang voordat deze chemische stoffen zijn afgebroken.