Inhoudsopgave
Wat helpt tegen haaruitval hond?
6 tips om haarverlies bij je hond te verminderen
- Kies kwalitatieve hondenvoeding. Zorg voor hondenvoer van de beste kwaliteit om de algemene conditie van je hond te ondersteunen.
- Maak gebruik van supplementen.
- Vul aan met pipetten.
- Bestrijd vlooien.
- Regelmatig kammen.
- Regelmatig wassen.
Hoe komt het dat mijn hond zoveel haar verliest?
Heeft jou hond vaker of doorlopend veel haaruitval dan kan je het beste op zoek gaan naar de oorzaak. Deze kunnen divers zijn: vlooien of andere parasitaire aandoeningen zoals schimmel / mijten. (bacteriële) huidinfecties.
Waarom heeft mijn hond een kale plek?
Vlooien, wormen, mijten en teken zijn allemaal voorbeelden van parasieten die kale plekken bij honden kunnen veroorzaken. Hoe je omgaat met een parasiet infectie verschilt per parasiet. Vlooien: deze parasiet veroorzaakt veel jeuk en irritatie. Een vlooieninfectie kan zich focussen op één bepaald punt op de huid.
Wat is alopecia bij honden?
Flank alopecia is een seizoensgebonden kaalheid bij de hond waarbij er kale plekken in de flanken ontstaan. Het wordt veroorzaakt wordt door de invloed van een veranderde dag/nachtlengte op de activiteit van de haarfollikels. Hoewel het in alle seizoenen kan voorkomen zien we het vooral in de lente en de herfst.
Hoe vaak moet je je hond ontvlooien?
Behandeling. Het uitsluiten van een vlooienallergie is relatief eenvoudig. Dit kunt u doen door de hond strikt elke 4 weken met een goed en betrouwbaar antivlooienmiddel te behandelen. Doe dit ook als u geen vlooien ziet bij uw hond!
Hoe vaak ontvlooien en ontwormen hond?
Het is dus zeer belangrijk een deugdelijk ontwormschema te volgen. Ontworm uw pup daarom tot de leeftijd van 3 maanden iedere 2 weken. Vervolgens tot de leeftijd van 6 maanden iedere maand. Daarna dient uw (volwassen) hond zijn verdere leven 4 maal per jaar ontwormd te worden.