Wat heeft Jurgen meegenomen?

Wat heeft Jurgen meegenomen?

Ook nam hij een 5.7-pistool (een handvuurwapen), vier raketwerpers en munitie mee. Speurders troffen de granaatwerpers in de auto van Conings aan. Het pistool lag samen met de shotgun die eigendom was van Conings bij het lichaam, maar de P90 was nergens te bespeuren.

Waar Jürgen Conings?

De extreemrechtse militair Jürgen Conings verdween in mei en werd eind juni dood teruggevonden in een bos, niet zo ver van de plek(ken) waar wekenlang met man en macht naar hem gezocht was. Volgens het onderzoek had hij zichzelf van het leven beroofd.

Welke wapens heeft Jurgen meegenomen?

Conings had een FN P90-machinepistool, een licht semi-automatiscsh wapen dat kogelwerende vesten kan doorboren, meegenomen uit het munitiedepot van Leopoldsburg. Ook nam hij een 5.7-pistool (een handvuurwapen), vier raketwerpers en munitie mee.

Welke wapens heeft Jurgen bij?

Gisteren vonden ze naast zijn lichaam al meteen het FN 5.7 pistool dat Conings ook had meegenomen uit de kazerne, en een jachtwapen. In de buurt van het lichaam lagen ook een mes en een bijl.

Waar is Jürgen Conings voor het laatst gezien?

Uit een afscheidsbrief leidden de hulpdiensten af dat hij mogelijk een aanslag wil plegen op Marc van Ranst. Conings’ auto werd dinsdagavond gevonden aan de rand van een bos in Dilsen-Stokkem.

Hoe lang was Jürgen Conings vermist?

Jürgen Conings verdween op 17 mei. Bijna vijf weken later is zijn lichaam gevonden in het Nationaal Park Hoge Kempen. Net voor zijn verdwijning steelt hij nog wapens uit de kazerne van Leopoldsburg. De beroepsmilitair laat een afscheidsbrief achter met daarin onder meer bedreigingen aan viroloog Marc Van Ranst.

Wat heeft Jürgen Conings gedaan?

Beroepsmilitair Jürgen Conings vertrok op 17 mei met een arsenaal aan zware wapens uit de kazerne en was sindsdien spoorloos. In brieven had Conings bedreigingen geuit aan politici, virologen en het leger. Hij zou op de dag van de verdwijning urenlang het huis van viroloog Marc Van Ranst in de gaten hebben gehouden.

Welke functie had Jürgen Conings?

Jürgen Conings werd in 1974 geboren in Maaseik. Hij was een korporaal-chef in de Belgische luchtmacht en schietinstructeur. Tijdens zijn carrière was Conings gespecialiseerd als scherpschutter en ingezet in buitenlandse missies in het voormalige Joegoslavië, Bosnië en Herzegovina, Kosovo, Libanon, Irak en Afghanistan.

Waar zit Jurgen verstopt?

Op 20 juni 2021 werd het levenloze lichaam van Jürgen Conings in het Dilserbos aangetroffen, na een melding door een in dit gebied fietsende OVLD-burgemeester, meer dan 100 meter buiten de zoekperimeter.

Wie wou Jürgen Conings doden?

Van Ranst, een van de gezichten van de Belgische coronabestrijding, is een van de belangrijkste doelwitten van de al dagen voortvluchtige Conings. Van Ranst is naar eigen zeggen al sinds het begin van de klopjacht op de hoogte dat de militair in zijn buurt is geweest.

Hoelang is Jurgen al zoek?

De zoektocht naar Jürgen Conings was een zoekoperatie naar de Belgische militair Jürgen Conings (1974-2021), nadat hij op 17 mei 2021 zware wapens had gestolen uit de kazerne van Leopoldsburg en daarna verdween.

Waarom is Jürgen Conings gevaarlijk?

Conings, een gedecoreerde militair met meerdere buitenlandse missies op zijn naam, wordt beschouwd als gevaarlijk. Als enige militair staat hij op een lijst van OCAD, het orgaan dat het dreigingsniveau in ons land bepaalt. Hij wordt er omschreven als een “potentieel gevaarlijke extremist”.