Wat heb je nodig om rijinstructeur?

Wat heb je nodig om rijinstructeur?

Om rijlessen te mogen geven, heb je diploma’s nodig. Je instructeursopleiding begint dan ook bij het volgen en succesvol afronden van ‘Instructeursopleiding B’. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je natuurlijk zelf wél over een rijbewijs B beschikken en een schooldiploma van lbo, vmbo of mavo hebben.

Hoeveel jaar rijbewijs voor rijinstructeur?

“Stel dezelfde eisen aan rijinstructeurs als bij de begeleiderspas: minimaal vijf jaar een rijbewijs en geen heftige overtredingen in het verleden hebben gemaakt”, schrijft een van de geënqueteerden.

Wat heb je nodig voor rijschool?

Ik wil een eigen rijschool starten, maar hoe pak ik dit aan?

  • opleiding tot rijinstructeur volgen (indien je nog niet bevoegd bent)
  • marktonderzoek doen.
  • concurrentieanalyse uitvoeren.
  • goede bedrijfsnaam bedenken.
  • inschrijven bij de Kamer van Koophandel.
  • aanmelden bij de Belastingdienst.
  • ondernemingsplan maken.

Hoe lang duurt het om rijinstructeur te worden?

De duur van de opleiding varieert tussen 5 en 7 maanden. Als je kiest voor de e-learning opleiding tot rijinstructeur kun je de opleiding in 4 maanden afronden. We geven je een indicatie van de gemiddelde kosten. De totale opleiding tot rijinstructeur kost zo’n 4500 euro.

Wat verdient een rijinstructeur ZZP?

Uurtarief van een rijinstructeur Op basis daarvan kun je uitrekenen wat je als zzp’er gemiddeld verdient. Voor het gemak zullen we even rekenen met veertig euro per uur. Stel dat je veertig uur les geeft in de week, dan verdien je 40 x 40 = 1600 euro per week. Dat komt dan ongeveer neer op 6400 euro per maand.

Wat kan je verdienen met een eigen rijschool?

Voor een rijschoolondernemer ligt het salaris hoger. Deze rijinstructeur verdient omgerekend al snel 4.400 euro bruto per maand, uitgaande van een lesprijs van 45 euro per uur, 40 uur per week en een VW Polo. Van dit bedrag kun je een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering van afsluiten en een mooi pensioen opbouwen.

Wat verdient een rijinstructeur netto?

Minimum en maximum salaris voor Rijinstructeurs – van € 1.471 tot € 3.781 per maand – 2022. Het aanvangssalaris van een Rijinstructeurs bedraag meestal tussen de € 1.471 en € 2.477 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 1.800 en € 2.925 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Wat verdient een vrachtwagen instructeur?

De rijschoolbranche kent geen cao. Iedere rijschool hanteert zijn eigen arbeidsvoorwaarden. Dat betekent ook dat het salaris van een rijinstructeur per rijschool kan verschillen. Een rijinstructeur in loondienst ontvangt bij een werkweek van 40 uur een salaris dat ligt tussen de 2.200 en 2.650 euro bruto per maand.