Wat ging er fout bij de toeslagenaffaire?

Wat ging er fout bij de toeslagenaffaire?

Het ging hierbij om een ouder wie na stopzetting van toeslagen de kinderopvang niet meer kon betalen, maar om die reden de toeslag van het hele jaar moest terugbetalen. Ook oordeelde de Raad van State dat het groepsgewijs stopzetten van toeslagen, zoals gebeurd was bij CAF 11, niet mocht.

Welke schulden worden kwijtgescholden bij toeslagenaffaire?

Wanneer worden publieke schulden kwijtgescholden? In juni 2021 is gestart met het kwijtschelden van publieke schulden. Ouders die gedupeerd zijn en al minimaal € 30.000 hebben gekregen, krijgen als eerste een brief. Hebt u tussen 26 mei en 30 juni € 30.000 gekregen, dan krijgt u deze brief 21/22 juli.

Hoeveel compensatie kinderopvang?

Hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt hangt af van de hoogte van uw inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. U kunt per kind voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen. Dit hangt af van het aantal gewerkte uren van de ouder die het minst werkt. Er geldt ook een maximumuurtarief.

Wie krijgt compensatie toeslagenaffaire?

Alle kinderen die door de toeslagenaffaire zijn opgegroeid in armoede en te maken kregen met gezinsproblemen, krijgen een financiële compensatie. Het gaat om 1.500 tot 7.500 euro, afhankelijk van hun leeftijd.

Hoeveel compensatie toeslagenaffaire?

In juni 2020 was er nog zo’n 500 miljoen euro gereserveerd voor compensatie, inmiddels hebben we het over het elfvoudige. In de laatste voortgangsrapportage van de staatssecretaris is het gereserveerde bedrag opgelopen tot maar liefst 5,5 miljard euro.

Wie zijn slachtoffers Toeslagenaffaire?

In de periode van 2004 tot 2019 ging het landelijk naar schatting om 26.000 ouders en 70.000 kinderen. De ouders hadden vaak kleine fouten gemaakt of waren misleid door gastouderbureaus, en moesten daarom de volledige kinderopvangtoeslag over meerdere jaren in één klap terugbetalen, op straffe van hoge boetes.

Wat ging er mis met kinderopvangtoeslag?

De Belastingdienst heeft in 2014 onterecht de kinderopvangtoeslag bij 232 gezinnen stopgezet. Deze gezinnen maakten gebruik van gastouderopvang via een gastouderbureau uit Eindhoven. Zij moe(s)ten tot duizenden euro’s kinderopvangtoeslag terugbetalen omdat zij die volgens de Belastingdienst onterecht ontvangen hadden.

Hoe lang duurt integrale beoordeling?

De groep melders waarbij uit de lichte toets niet naar voren komt of ze gedupeerd zijn krijgen allemaal een integrale beoordeling. Dat gebeurt na 1 mei 2021. Een eventuele uitbetaling van 30.000 euro is dan niet voor 1 mei 2021 mogelijk.