Wat gebeurt er bij de eerste afspraak Ortho?

Wat gebeurt er bij de eerste afspraak Ortho?

Bij je eerste afspraak gaat de orthodontist samen met jou bespreken of je een beugel nodig hebt en of dit het juiste moment is voor een beugel. Eerst zal de orthodontist je wat algemene vragen stellen over je gebit en je gezondheid. Daarna mag je in de tandartsstoel gaan zitten en kijkt de orthodontist naar je gebit.

Welke beugel krijg je bij te weinig ruimte?

Hyrax: Als de bovenkaak te smal is ten opzichte van de onderkaak wordt er een Hyrax geplaatst. Dit is een metalen beugel over het gehemelte die met ringetjes om de kiezen vastzit. In het midden van deze beugel zit een schroef.

Lees ook:   Hoe krijg je muffe geur uit badkamer?

Wat zijn de stappen voor een beugel?

De stappen voor het beugelproces zijn als volgt:

  • Stap 1: Het verkrijgen van informatie. Voordat we een beugel kunnen plaatsen wordt er een behandelplan opgesteld.
  • Stap 2: Bespreken behandelplan.
  • Stap 3: Het plaatsen van de beugel.

Hoe lang duurt eerste consult orthodontist?

Gemiddeld duurt een eerste consult 15 minuten. Dit is per praktijk verschillend. Tijdens deze afspraak kijkt de arts naar je gebit, de kaken en je gezicht. Je wensen en verwachtingen worden besproken en ook je medische geschiedenis.

Hoe lang duurt een ortho afspraak?

Daarom worden alle afspraken nauwgezet gepland. Alle behandelingen tot en met het plaatsen van de orthodontische apparatuur vinden ’s morgens plaats.De daarop volgende controles worden meestal ’s middags afgesproken. Gedurende de behandeling vindt meestal tussen de 4 en 8 weken een controle plaats.

Hoe kun je kijken welke beugel bij je past?

Om ervoor te zorgen dat de boven- en de onderkaak in de juiste positie komen te staan, kunnen we verschillende beugels gebruiken om de groei van de kaak mee te stimuleren. Je hebt ze in verschillende vormen: blokbeugel, herbst, buitenboordbeugel of de pendulum. Na een van deze beugels krijg je vaak een vaste beugel.

Lees ook:   Hoe zet je iemand op een po?

Hoe krijg je je tanden recht zonder beugel?

Met facings krijg je snel een recht gebit.Om deze veneers te plaatsen, wordt een laagje glazuur van de tanden afgeslepen. Er wordt vervolgens een afdruk gemaakt van de geslepen tanden, waarna de schildjes op maat worden gemaakt. Vervolgens worden de veneers over de eigen tanden geplaatst en vastgelijmd.

Hoe voorbereiden op beugel?

De voorbereiding Voor het plaatsen van een slotjesbeugel wordt eerst een afzuiger in de mond geplaatst die ook de wangen aan de kant houdt. Dit kan een beetje oncomfortabel aanvoelen. Daarna worden de tanden schoongemaakt en voorbereid op het plaatsen van de slotjes.

Hoe lang duurt een afspraak bij de orthodontist?